Astăzi, 24 septembrie 2017, se încheie ediția a XXIII-a a Festivalului Internațional ”George Enescu”

796
fest enescu Sursa imaginii ste fest enescu
Sursa imaginii: http://festivalenescu.ro/

logo rubrica festival enescu 2017 leviathan.roAstăzi, duminică, 24 septembrie 2017, se încheie la București ediția a XXIII-a a Festivalului Internațional ”George Enescu”, cu a doilea program al Royal Concertgebouw Orchestra, dirijată de Daniele Gatti, care îl va avea ca solist pe violonistul Liviu Prunaru, prim-concert-maestru al orchestrei. Programul de la Sala Mare a Palatului (ora 19.30) cuprinde: Uvertura la opera ”Euryanthe” de Weber (lucrare prezentată în cadrul programului ”Side by Side” împreună cu membrii Orchestrei Naționale de Tineret a României), Capriciul român pentru vioară şi orchestră de George Enescu (orchestrat de Cornel Țăranu, după schițele compozitorului), Simfonia a V-a în Si bemol major, op. 100 de Prokofiev. Concert susţinut de Rompetrol.

La ora 11.00, la Sala Radio: Membri ai Mahler Chmaber Orchestra. Dirijor și solistă: Patricia Koparchinskaja – vioară. Solistă: Polina Leschenko – pian. Program: Ligeti – Şase bagatele pentru cvintet de suflători, Ligeti – Trio pentru vioară, corn şi pian, Webern – Patru piese pentru vioară și pian, Kurtág – Extrase din ”Semne, Jocuri și Mesaje” și din ”Kafka-Fragmente”, Kurtág – Cvintet pentru suflătoriEnescu – Sonata a III-a pentru pian și vioară în la minor, op. 25, ”în caracter popular românesc”.

Ora 13.00, Sala RadioSoliști ai Würth Philharmoniker. Dirijor: Facundo Agudin. Program: Mihaela Vosganian – ”Ciaccona con Canone”  pentru vioară, orchestră de cameră, solist: Cătălin Desagă – vioară; Mladen Tarbuk – ”Sebastian visează” pentru vioară, violă, violoncel și contrabas, Ulpiu Vlad – ”Flori de câmp” pentru cvartet și orchestră de cameră (Cvartetul Würth Philharmoniker), Elmar Lampson – Concertul pentru orchestră de cameră, Ari Ben-Shabetai – Musica Concertante – ”Mahler doesn’t live here anymore, but his spirit lingers on…”, lucrare pentru orchestră și vioară, François Nicolas – Ricercare hétérophonique. Solist: Horia Maxim – pian.

• Ora 16.00, Universitatea Națională de Muzică din BucureștiForumul Internațional al Compozitorilor – Ziua a VI-a.

• Ora 16.30, Ateneul Român: Recital Maxim Vengerov – vioară, Vag Papian – pian. Program: Brahms – Scherzo în do minor din Sonata F.A.E. (1853), Enescu – Sonata a II-a pentru vioară și pian în fa minor, op. 6, Brahms – Sonata a III-a pentru vioară și pian în re minor, op. 108, Franck – Sonata pentru vioară și pian în La major.

Concertele de la orele 16.30 și 19.30 se transmit în direct la Radio România Cultural și Radio România Muzical. Comentează: Luminița Arvunescu (ora 16.30), Corina Rădoi (ora 19.30). Pe www.festivalenescu.ro, concertul de la ora 19.30.

Arhiva rubricii Festivalul Internațional George Enescu 2017

Arhiva rubricii Musica

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.