Lansare de carte: ”Angelei, cu melancolie” de Mihaela Proca (27 septembrie 2017, București)

496
angelei cu melancolie editura vremea

logo carte rubrica leviathan.roEditura Vremea vă invită la lansarea cărții ”Angelei, cu melancolie” de Mihaela Proca, miercuri, 27 septembrie, de la ora 18.00, la Galeria Romană din București (Bd. Lascăr Catargiu nr. 1). Este unul dintre cele mai noi titluri apărute la Editura Vremea. Ilustrația copertei aparține lui Mihai Sârbulescu. La eveniment vor lua cuvântul: Silvia Colfescu, Laura Bădescu și autoarea.

Mihaela Proca a debutat cu ani în urmă cu articole și lucrări de istoria artei. Direcția preocupărilor sale apare cu evidență în chiar titlurile cărților publicate până acum: ”Savu Moga, un iconar”, Editura Tehnică, București, 1994; ”Un veac de artă ortodoxă în Țara Bârsei” (1734–1838), București, 2011; ”Identitate regională și specificitate românească în pictura din Transilvania meridională, în pragul primei modernități”, Editura MNLR, București, 2013. În prezent, autoarea lucrează la un catalog de icoane pe sticlă din Transilvania. Este colaboratoare la revista ”Cultura” din anul 2010.

Un eveniment tragic o face pe scriitoare să se întoarcă spre reflecție, spre filosofia de viață și, în fapt, spre literatură. Cu această carte, Mihaela Proca bate la porțile ficțiunii. Sensibilitatea, imaginația, finețea observației dau narațiunilor sale o anumită doză de artisticitate, care dezvăluie o autoare exersată, dedicată demult pasiunii literare. Deocamdată, cititorul va găsi fragmente de viață personală trăită în mediul familial, experiențe sociale, personalități cu care Mihaela Proca s-a intersectat și momente istorice din România ultimelor decenii.

Comentați via Facebook

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.