Știri: ”Alla prima”, expoziţie de pictură de Sorin Scurtulescu (15–28 ianuarie 2018, Veneţia)

885
Sorin Scurtulescu, ”Palatul Bauer”, Veneția
Sorin Scurtulescu, ”Palatul Bauer”, Veneția

Luni, 15 ianuarie, ora 18.30, în Noua Galerie a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, în continuarea evenimentului ”Scriitori români în Italia” (începând ora 17.00), va avea loc vernisajul expoziţiei ”Alla prima” aparţinând artistului vizual Sorin Scurtulescu, în prezent bursier ”Nicolae Iorga” la Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia. Expoziţia face parte din strategia de promovare a studenţilor şi bursierilor români din Italia care activează în domeniul artelor vizuale, strategie a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia. Lucrările prezentate în cadrul expoziţiei ”Alla prima” fac parte dintr-o serie recentă de picturi realizate în plein air în tehnica alla prima. Lucrările incluse în expoziţie sunt realizate în tehnica clasică a uleiului pe pânză şi surprind Veneția în imagini nocturne.

Sorin Scurtulescu s-a născut în 1979 la Timișoara. A absolvit în anul 2002 Facultatea de Arte și Design departamentul Pictură, grupa profesorului Constantin Flondor, din cadrul Universității de Vest din Timișoara. În perioada 2003-2005 urmează cursurile masterale Comunicare vizuală, publicitate și strategii de marketing, iar în anul 2009 obține titlul de Doctor în Arte Plastice și Decorative cu teza de doctorat Pictura-concentrare a vizibilului și a invizibilului”, prof. coord. științific Chiriac Aurel, la aceeași Universitate. În perioada 2001–2002 a obținut bursa Erasmus la Universitatea din Sunderland, School of Arts, Design and Media, Anglia, grupa profesorului Geoff Morten. Între 2003–2004 a fost profesor asistent în departamentul pictură la Lord Wandsworth College, Anglia. Între anii 2010–2012 a beneficiat de bursa postdoctorală ”Vasile Pârvan” la Accademia di Romania din Roma. Între 2011–2012 a participat la cursurile libere și conferințele din cadrul Accademiei Nazionale di San Luca Roma. În prezent beneficiază de bursa de cercetare și formare postdoctorală ”Nicolae Iorga” la Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția cu proiectul artistic intitulat Veneția nocturnă prin filtrul lui Tițian și Tintoretto”. A participat pe plan național și internațional la 15 expoziții personale, 33 expoziții alături de grupul Noima, 45 expoziții de grup. A apărut în cataloage, cărți, reviste, presă de artă cât și în numeroase interviuri la Radio/TV, online, bloguri, siteuri culturale etc.

Este membru fondator al grupului Noima din anul 2003 iar din anul 2015 este reprezentat de galeria Vieneză 12-14 Contemporary și de proiectul Schleifmühlgasse 12-14.

Website: http://noima.ro/

Expoziţia organizată de Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia va rămâne deschisă publicului până pe 25 ianuarie 2018.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.