Știri: Bucharest Art Week (19–22 octombrie 2017)

597
bucharest art week war correspondence

Cea de-a patra ediție a Bucharest Art Week continuă până pe 22 octombrie 2017 cu două concerte, vernisajul expoziției principale, proiecții de filme documentare și de artă, toate sub tema de anul acesta: războiul din Siria și consecințele sale.

Syrian Sounds – Music for Peace in Bucharest

Syrian Sounds, Music for Peace in Bucharest își propune să prezinte publicului de la București două seri de muzică siriană contemporană. Concertele fac parte din seria de evenimente conexe ale Bucharest Art Week 2017, a cărui temă este War Correspondence”. Milităm pentru pace și dorim să lăsăm muzica să devină ambasadorul poporului sirian, a cărui tragedie nu îi știrbește tradiția și anvergura culturală. Vrem să arătăm publicului din București că, dincolo de statutul de refugiat, sirienii sunt medici, ingineri, constructori, oameni de afaceri, artiști, muzicieni de primă mână, oameni care au fost nevoiți să-și părăsească țara din cauza unui război nemilos, dar care nu și-au părăsit meseriile și nici demnitatea de a și le exercita.

syrian music

Joi, 19 octombrie 2017, la ora 18.30, Damascus String Quintet – DSQ of SEPO and Guests vor concerta la Centrul Național de Artă Tinerimea Română într-un eveniment cu două părți: prima, de muzică clasică contemporană siriană în formula standard a cvintetului iar cea de-a doua, de muzică contemporană experimentală siriană, incluzând și invitații Racha Rizk și Maher Mahmoud.

Damascus String Quintet of SEPO (DSQ) este primul cvintet de coarde sirian din lume, membrii săi fac parte din Filarmonica Siriană Expată (Syrian Expat Philharmonic Orchestra – SEPO). Repertoriul lor include muzică orientală tradițională, arabă, siriană precum și muzică contemporană siriană.
DSQ au performat în cele mai importante orașe ale Europei: Berlin, Bruxel, Malmo, Atena și Geneva pentru a menționa doar o mică parte, iar la București ar fi într-o premieră absolută. Componența cvintetului la București va fi: Jehad Jazbeh, Hivron Mirkhan, Noma Shkeir, Salah Namek, Raed Jazbeh.

Duminică, 22 octombrie 2017, la ora 17.30, Feras Sarmini și Hasan Nasser vor încheia Bucharest Art Week 2017 la Palatul Știrbei cu o seară de muzică electroacustică într-o formulă care va combina muzica electronică, vioara, oud și lyra politiki. Voce: Noma Shkeir.

Intrare liberă pe bază de rezervare la bucharestartweek@gmail.com.

Time of Light (Le Temps de la Lumière) – Bucharest Art Week 2017

Joi, 19 octombrie  2017, ora 21.00, la Centrul Național de Artă Tinerimea Română (ARTHUB et. 5, Sala multifuncțională) va avea loc proiecția în premieră în România a peliculei ”Timpul luminii (Le Temps de la Lumière”) urmată de discuție cu regizoarea Ana Dumitrescu.
Cu toții avem vise. Cu toții avem coșmare. De la începutul și până la finalul vieților noastre, visele sunt alături de noi. Timpul luminii” este o imersiune în aceste vise prin portretul a 15 persoane. De la copilărie la visele zdrobite, de la pace la război și de la război la pace, de la diferențe la uniformizare, Timpul luminii” este o odă adusă lucrurilor simple. Regia: Ana Dumitrescu; DoP : Ana Dumitrescu; Sunet : Jonathan Boissay; Sound-mix: Mathieu Nappez – studio L’Alhambra Colbert; Muzica : Twombly – 70; Producție: Barprod; Producător: Sébastien Cheval. Franța • 2016. Limba franceză, subtitrare engleză.

expozitii

Expoziția War Correspondence

Vineri, 20 octombrie 2017, ora 19.00, la Palatul Știrbei, parter, va avea loc vernisajul expoziției ”War Correspondence”, care va rămâne deschisă în perioada 20-27 octombrie 2017, în intervalul orar 17.00 -21.00. Curatori: Humam Alsalim & Nona Șerbănescu.
Expun artiștii: Angela Bontaș, Liviu Coman, Cristina Iacob, Fadi Alhamwi, Humam Alsalim, Khaled Youssef, Mugur Grosu, Manhal Issa, Nizar Ali Badr, Yaser Safi.

Cea de-a patra ediție a Bucharest Art Week are loc anul acesta în intervalul 14–22 octombrie 2017 în mai multe spații din Capitală. Anul acesta Bucharest Art Week se construiește în jurul unui subiect deosebit de grav: războiul din Siria și consecințele sale. Tema Corespondență de război este formulată pornind de la o serie de întrebări cu privire la rolul artistului și însemnătatea artei contemporane, în contextul actual al războiului ce zguduie Orientul Mijlociu și afectează politic, administrativ, social și cultural întreaga Europă.

Eveniment organizat de Bucharest Art Week şi Syria.Ar

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.