Știri: Compozitorul Victor Alexandru Colțea participă la Festivalul de muzică de cameră ”EuropArt” (8–15 aprilie 2017, Bruxelles)

695
Victor Alexandru Colțea

În perioada 8–15 aprilie 2017, va avea loc la Bruxelles, Festivalul de muzică de cameră ”EuropArt”. Institutul Cultural Român de la Bruxelles susține participarea compozitorului român Victor Alexandru Colțea la acest festivalul de muzică de cameră. Compoziția sa muzicală va fi interpretată în premieră mondială de Ansamblul Fractales în data de 13 aprilie 2017, de la ora 20.00, la Biserica Protestantă din Bruxelles (Eglise Protestante Bruxelles-Musée, 2 place du Musée, 1000 Bruxelles).

Festivalul «EuropArt» Brussels este unul din puținele festivaluri care reunește atât muzicieni și compozitori din Uniunea Europeană, cât și muzica nouă și cea clasică. Mă onorează faptul că pot reprezenta România în acest cadru și mă bucur că am posibilitatea de a colabora cu Ansamblul Fractales, dedicat muzicii contemporane.” a declarat Victor Alexandru Colțea pentru ICR Bruxelles.

Aflat la cea de-a 6-a ediție, Festivalul de muzică de cameră «EuropArt» prezintă un repertoriu de excepție al muzicii de cameră a fiecărei țări europene. Cu o programare de peste 200 de piese muzicale, EuropArt este mai mult decât un simplu festival de muzică de cameră: publicul are ocazia de a asista la conferințe, dezbateri, provocări culturale și sociale, Master Class. Festivalul devine un veritabil rendez-vous muzical de schimburi culturale și reflecții asupra lumii, în săli prestigioase situate în capitala Europei.

Victor Alexandru Colțea este compozitor și director al ansamblului Sargo, grup instrumental consacrat promovării muzicii contemporane. Câștigător al premiului Academiei Române pentru creație muzicală și premiul Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România pentru secțiunea vocal-camerală, creațiile artistului cuprind muzică simfonică și de cameră cu sau fără muzică electronică, muzică pentru teatru, scurt-metraje și instalații interactive. Piesele sale au fost interpretate în săli de concerte în întreaga Europă și în festivaluri internaționale.

Fondat în 2012, Ansamblul Fractales este alcătuit din Gian Ponte (pian), Marion Borgel (vioară), Renata Kambarova (flaut), Diego Amaral Coutinho (violoncel), Benjamin Maneyrol (clarinet). Specializat în primul rând în muzica spectrală, grupul artistic își extinde repertoriul către toate genurile de muzică nouă, cu predilecție creația contemporană și colaborează cu tinerii compozitori pentru a promova generația muzicii de avangardă. În 2014, Ansamblul Fractales a primit Premiul pentru interpretare ”Just Composed!” al Universității din Viena.

Bilete și rezervări: se pot cumpăra on-line la Festival EuropArt.
Informații: 02 213 49 40.

Comentați via Facebook

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.