Știri: Conferinţă despre destinele femeilor în comunism (8 martie 2018, București)

547
femei in comunism

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) și Institutul Cultural Român (ICR) vă invită la evenimentul ”Femei în comunism – Destine individuale şi colective” joi, 8 martie 2018, începând cu ora 18.00, la sediul ICR din Aleea Alexandru nr. 38.

Aflat la a treia ediţie, evenimentul aduce în atenţia publicului destinele unor femei asupra cărora instalarea regimului comunist şi-a lăsat amprenta prin diferite privaţiuni, pornind de la limitarea unor drepturi cetăţeneşti şi mergând până la îngrădirea libertăţii. Prezentările din cadrul conferinţei vor ilustra situația femeii în climatul tensiunilor istorice postbelice, modurile de rezistenţă în acest context socio-politic și strategiile de supraviețuire adoptate.

Evenimentul este deschis tuturor persoanelor interesate de subiectul opresiunii politice comuniste și de maniera în care aceasta a influențat destinul unor femei provenind din medii socio-culturale diferite, precum şi de strategiile de supraviețuire și rezistență dezvoltate de acestea în raport cu ostracizările ideologiei dominante postbelice.

Printre invitaţi se numără Nina Moica (fostă deţinută politic), Ioana Pârvulescu (critic literar şi eseistă), Clara Mareş (istoric IICCMER). Întreaga întâlnire va fi moderată de Radu Preda, Preşedinte executiv IICCMER.

Pentru informaţii suplimentare: office@iiccmer.ro sau telefon 021 316 7565.

logo iccmerInstitutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) este o structură guvernamentală înfiinţată în 2005 şi aflată în coordonarea Primului-Ministru. Rolul său rezidă, înainte de toate, în gestionarea şi analizarea din punct de vedere ştiinţific a perioadei totalitare şi a consecinţelor sale. În al doilea rând, IICCMER sprijină crearea şi implementarea unor instrumente educaţionale cu finalitate memorială, contribuind astfel la articularea contextului în care valorile şi drepturile fundamentale să fie receptate de societatea noastră post-totalitară. Nu în ultimul rând, IICCMER are rolul de a aduna, arhiva şi publica documente referitoare la memoria exilului românesc.

Mai multe detalii despre activitatea IICCMER: http://www.iiccmer.ro/ sau https://www.facebook.com/InstitutuldeInvestigareaCrimelorComunismului.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.