Știri: ”Dați o carte, faceți parte!”, proiect cultural educațional al Teatrului Evreiesc de Stat din București (15 martie–15 aprilie 2018)

438
teatrul evreiesc de stat bucuresti Dati o carte, faceti parte!

logo carte rubrica leviathan.roTeatrul Evreiesc de Stat din București organizează, în perioada 15 martie–15 aprilie 2018, a doua ediție a proiectului cultural educațional ”Dați o carte, faceți parte!”. Prin această campanie, Teatrul Evreiesc de Stat își propune ca în fiecare an să contribuie, alături de editurile partenere, la dotarea bibliotecilor școlilor din București.

Proiectul inițiat de TES se adresează în special școlilor care au elevi ce provin din orfelinate, centre de plasament și familii dezorganizate. Pentru acești copii, biblioteca școlii reprezintă singurul loc în care pot avea acces la cultură și pot descoperi, măcar și în paginile unei cărți, o lume mai frumoasă.

Succesul înregistrat de campania ”Dați o carte, faceți parte!” la prima ediție, bucuria copiilor și deschiderea lor față de acest tip de eveniment ne încurajează să facem din această idee pornită din suflet un proiect cultural permanent. La prima ediție a campaniei, Teatrul Evreiesc de Stat a strâns un fond de carte de peste 1.500 de volume, cu sprijinul editurilor partenere, dar și al spectatorilor și actorilor, care au donat cărți din bibliotecile personale.

teatrul evreiesc de stat

Vă invităm să vă alăturați și în acest an Teatrului Evreiesc de Stat, și împreună să deschidem pentru copii o poartă spre cunoaștere, să dăm cărților șansa de a-și duce la îndeplinire menirea și de a fi răsfoite cu drag, curiozitate și bucurie de către cei care au cea mai mare nevoie de ele.

Ne propunem ca, împreună cu actorii TES, să dăm acestui proiect artistic și cultural o latură personală, în care un lucru simplu, dar atât de important, de a oferi cărți copiilor și de a petrece timp alături de ei, prin lectură, să devină un gest de normalitate, în speranța construirii în prezent a unei baze culturale reale pentru viitor.

Mai multe informații despre campania TES ”Dați o carte, faceți parte!”, precum și imagini de la prima ediție a evenimentului puteți găsi aici.

Vă așteptăm alături de noi!

Comunicat al Teatrului Evreiesc de Stat din București

Comentați via Facebook

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.