Știri: Expoziție de pictură Mihai Puricel la Galeria Artelor a Cercului Militar Național (5–25 februarie 2018, București)

833
mihai puricel expozitie 2018

În perioada 5–22 februarie 2018, Galeria Artelor a Cercului Militar Național din București va găzdui deschide expoziția de pictură a artistului Mihai Puricel. Vernisajul va avea loc miercuri, 7 februarie 2018, ora 17.30. Prezintă: dr. Adrian Silvan Ionescu.

Mihai Puricel este un mare iubitor al naturii şi un împătimit peisagist. Exigent cu sine până la duritate, el nu face nici un compromis şi lucrează cu furia celui care este conștient că nu mai poate întâlni încă odată în viaţă acele culori şi acele jocuri ale norilor pe cer, deşi nu-şi modifică poziţia din care cercetează natura înconjurătoare şi nici anotimpul care este, cu constanţă, vara. De la complex la esențializat, de la descriptiv la sintetic, de la redarea pură, nemodificată, a realităţii la schematizări realizate prin reducerea elementelor la pete, Puricel pendulează, cu eleganţă şi discreţie, spre sugestia de peisaj, încercând evadări spre abstract.”Dr. Adrian Silvan Ionescu.

”Privind peisajele lui Mihai Puricel, remarcăm capacitatea artistului de a realiza o sinteză spațială a acelor zone de care, în primul rând sufletește, s-a simțit în mod deosebit atras. Frumusețea imaginilor redate nu a constituit principal condiție care i-a trezit interesul de a le imortaliza,ci sentimentele pe care acestea i le-au produs. Impacutl emoțional pe care dealurile, căpițele de fân, silueta verticală a unei clopotnițe sau o carieră de piatră l-au avut asupra sa l-a concentrate spațial în mase de culoare, în ritmurile și cadențele unei geometrii interioare secrete,guvernate cu precădere de armonii cromatice.”Roxana Bărbulescu, critic de artă.

Comentați via Facebook

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.