Știri: Expoziție de pictură română contemporană la Veneția (2-23 martie 2017)

1151
Madarassy György Tamás - Liniştea pământului

Mai multe opere ale unor artiști români contemporani, aflate în colecțiile Galeriei de Artă «Rudolf Schweitzer-Cumpăna»Muzeul Judeţean Argeş din Piteşti, vor fi expuse în perioada 2-23 martie 2017 în Noua Galerie a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia (Cannaregio, 30121).

La vernisajul expoziției intitulate sugestiv «L’Armonia cromatica nella pittura romena contemporanea / Armonia cromatică în pictura română contemporană» – programat să aibă loc joi, 2 mai 2017, la ora 18.00 – vor susține alocuțiuni prof. univ. dr. Rudolf Dinu (Directorul Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia), lector univ. dr. Cornel Popescu (Managerul Muzeului Judeţean Argeş din Piteşti) şi Simona Brătulescu (Vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş).

Orarul expoziției:
Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 2-23 martie 2017, de marţea până duminica, în intervalul orar 10,00-13,00 şi 16,00-20,00

Expoziţia «L’Armonia cromatica nella pittura romena contemporanea» cuprinde 27 de lucrări ale unor artişti socotiţi de critică reprezentativi pentru peisajul artistic şi cultural din România. Astfel pe simezele Noi Galerii a ICR – Veneția vor putea fi admirate lucrările “Peisaj galben” de Silviu Oravitzan Creţu, “Compoziţie” de George Filipescu, “Compoziţie structură” de Constantin Marinescu, “Capra” de Gregorian Rusu, “Capra I” și “Capra II” de Maria Diaconu, “Liniştea pământului” de Madarassy György Tamás, “Natură statică” de Sorin Ilfoveanu, “Oraşul medieval” de Zemlényi Csaba,  “Natură moartă” de Alexandru Cumpătă, “Trandafiri albi” de Marcel Bejgu, “Natură statică cu obiecte” de Dorin Caltofeanu, “Ritmări în galben“, “Conacul Bălcescu”, “Peisaj la Mălureni” și  “Portret [W. Mărăcineanu]” de Augustin Lucici, “Vedere din Galata” de Costache Agafiței,  “Sibiu” de Virgil Demetrescu-Duval, “Grădina Ateneului” de Maria Bănică, “Cioban de Vaideeni” de A. G. Ionescu, “Tânără din Ghelari” de Lidia Nancuischi, “Pictor în faţa tabloului” de George Ţipoia, “Ion Andreescu” de Zamfir Dumitrescu, “Tânără cu chitară” de Nicolae Filoteanu, “Portret de copil” de Florica Steriade, “Maternitate” de Dana Moisescu și “Oțelar” de Vladimir Zamfirescu.

Evenimentul își propune să prezinte patrimoniul cultural regional românesc în Italia.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.