Știri: Norman Manea și Olivier Guez în dialog la Casa Americii Latine de la Paris (26 septembrie 2017)

500
Norman Manea și Olivier Guez.

Marţi, 26 septembrie 2017, ora 19.00, la Casei Americii Latine de la Paris (Maison de l’Amérique latine, Bd. Saint-Germain nr. 217), va avea loc o întâlnire Norman Manea și Olivier Guez.

În cadrul activităţilor internaţionale ale Premiului FIL de Literatură în Limbi Romanice 2016, Norman Manea împărtășește impresiile sale literare jurnalistului și scriitorului Olivier Guez. Moderator : directoarea Premiului FIL, Dulce Ma. Zúñiga. Scriitorul Norman Manea este laureatul Premiului FIL de Literatură în Limbi Romanice, decernat de Târgul Internaţional de Carte din Guadalajara, Mexic în 2016. Întâlnirea este organizată de Maison de l’Amérique Latine în cadrul activităţilor internaţionale ale Premiului FIL 2016, în colaborare cu Cátedra Latino-americană ,,Julio Cortázar”, Premiul FIL de Literatură în Limbi Romanice și Institutul Cultural Român de la Paris.

Autorul unei opere imense ce nu se încadrează în genurile literare tradiţionale”, cum l-a definit juriul Premiului FIL, Norman Manea, scriitor care scrie în limba română, trăiește și predă în Statele Unite. Norman Manea a primit numeroase distincţii culturale în România, Statele Unite și Europa fiind cel mai premiat scriitor român în afara ţării sale de origine. În Franţa, Norman Manea a primit titlul de Comandor al Ordinului Artelor și Literelor. În România, scriitorului i s-a decernat în 2016, cu ocazia aniversării a 80 de ani, cea mai înaltă distincţie acordată de Președintele Republicii, Steaua României. Este membru al Royal Society of Literature din Marea Britanie şi al Academiei de Arte Frumoase din Berlin. În România, opera sa completă este publicată de Editura Polirom.

Olivier Guez colaborează regulat cu mari jurnale internaţionale precum New York Times, Le Monde, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Le Figaro Magazine, L’Express, Le Point, Politique Internationale, Der Freitag, Der Tages Anzeiger, Das Magazin și Il Foglio. Este autorul volumelor L’impossible retour, une histoire des juifs en Allemagne depuis 1945 (2007), American Spleen (2012), Les révolutions de Jacques Koskas (2014), Éloge de l’esquive (2014) și La disparition de Josef Mengele (2017, Grasset).

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Comentați via Facebook

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.