Știri: Săptămâna culturilor străine (29–30 septembrie 2017, Paris)

416
trance coolture roumaine

logo rubrica musica leviathan.roVineri, 29 septembrie 2017, ora 23.30, la Petit Bain din Paris (7 Port de la gare), Institutul Cultural Român de la Paris prezintă în cadrul Săptămânii culturilor străine, organizată de FICEP, Trance Coolture Roumaine”. Cap de afiş al acestei seri de întâlnire muzicală electronică între România şi Franţa, este Bogdan Vix, celebru DJ român şi un reprezentant important al muzicii trance în România. Alături de DJ Snatt, el a marcat muzica trance pe scena românească, lansând totodată la finalul lui 2015 primul album (şi primul album din România al muzicii de gen), ”Trancendance”, marcând 10 ani de la formarea grupului Snatt & Vix.

Cel de-al doilea DJ talentat al scenei muzicii electronice din România pe care-l veţi descoperi cu ocazia acestei seri este Suncatcher. Originar din Cluj, s-a lansat în 2008 cu primul său album şi este cunoscut pentru colaborările sale cu mari nume ale scenei internaţionale precum Above & Beyond, Daniel Kandi, Tiesto, Ferry Corsten, Armin van Buuren. Înainte de a încheia seara, doi DJ din Franţa vor încerca să dea un răspuns sunetului românesc: Tom Neptunes şi Sylvermay au fost aleşi pentru rezonanţa şi popularitatea lor pe scena muzicală electronică franceză, Tom Neptunes fiind şi iniţiatorul proiectului Trance in France, creat în 2006. Cu această ocazie, publicul va avea oportunitatea de a descoperi un program muzical original şi îndrăzneţ şi de a dansa toată noaptea pe ritmurile energice ale muzicii electronice. De la miezul nopţii la ora 2.00 va mixa Suncatcher, urmat de Bogdan Vix de la 2.00 la 4.00, urmând ca seara să se încheie sub spectrul francez al Tom Neptunes b2b cu Sylvermay, de la 4.00 la 5.30.

Petit Bain este un spaţiu original imaginat de arhitecţii colectivului Encore Heureux, sub forma unui şlep flotant: un spaţiu convivial cu o vedere inexpugnabilă către Sena. În cazul în care vremea va permite, seara va debuta pe terasa Petit Bain mai devreme decât s-a prevăzut.

Cea de-a 16-a ediţie a Săptămânii culturilor străine se va desfăşura între 22 septembrie–1 octombrie 2017.

Vizitaţi site-ul FICEP

Tarif: 10 euro în prevânzare pe site-ul Petit Bain şi 15 euro în seara concertului.

 

Comentați via Facebook

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.