Știri: Vizita ministrului pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstîrnac, în Republica Finlanda (4–6 septembrie 2017)

472
vizta-Finlanda- Sursa foto MRP
Sursa foto: MRP

Ministrul pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstîrnac, se află, în perioada 4–6 septembrie 2017, într-o vizită de lucru în Republica Finlanda. Un punct important pe agenda de lucru îl reprezintă cunoașterea și aprofundarea situației copiilor de origine română aflați în evidența organelor de asistență socială finlandeze.

Asigurarea respectării drepturilor tuturor cetățenilor români din afara granițelor reprezintă una dintre prioritățile Guvernului României și, implicit, a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni. Astfel, oficialul român a avut o întrevedere, la Helsinki, cu vicepreședintele Comisiei Juridice din Parlamentul Finlandez, Eva Biaudet, pe problematica mai sus menționată. În continuare, demnitarul român urmează să aibă o serie de întrevederi cu reprezentanți ai autorităților cu competențe în domenii conexe, de la Ministerul pentru Familie și Servicii Sociale al Finlandei, de la Ministerul Afacerilor Externe, dar și de la Oficiul Ombudsmanului pentru copii. Un aspect important al vizitei îl constituie întâlnirile ministrului Andreea Păstîrnac cu membrii comunității românești din Helsinki și Tampere, exponenți ai mediului asociativ românesc, precum și ai presei de limbă română. Întrevederile vor prilejui, în primă parte, discuții legate de problemele cu care se confruntă românii cu copii minori asistați social în statul de reședință. De asemenea, vor fi prezentate modalitățile de accesare a finanțărilor oferite de statul român, programele și proiectele dedicate menținerii și promovării identității culturale, lingvistice și spirituale românești, precum și demersurile întreprinse de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni în susținerea procesului de reîntoarcere și reinserție socială. Mai mult decât atât, în contextul vizitei, va avea loc o nouă etapă a programului Limba română, educație și comunicare, prin intermediul căruia vor fi distribuite suporturi de curs în limba română pentru clasele primare, însoțite de CD-uri cu lecții pentru predare interactivă.

 Compartimentul Comunicare și Relații Publice al Ministerului pentru Românii de Pretutindeni

Comentați via Facebook

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.