Vernisajul expoziției personale de grafică și pictură a artistei Filomela Bucur la Biblioteca Națională a României din București (25 octombrie 2017)

439
Filomela Elena Bucur - Afis Bucuresti

Astăzi, 25 octombrie, începând cu ora 17.30 în Sala Pergament (parter) a Bibliotecii Naționale a României (B-dul Unirii nr. 22) va avea loc vernisajul expoziției personale de grafică și pictură a artistei plastice Filomela Bucur. În deschidere va lua cuvântul Roxana Bărbulescu, critic de artă.

Expoziția, organizată de către Asociația Culturală ARTAR și Biblioteca Națională a României va fi deschisă publicului până pe 5 noiembrie 2017, programul de vizitare fiind: luni, miercuri, vineri, sâmbătă 8–18, marți, joi 8–20.

Într-un amestec de real și fantastic, de simplitate și alambicare, de fragilitate și vigoare, expoziția personală a Filomelei Bucur concentrează un întreg univers în care gestul instinctiv de a da formă unei lumii interioare, de a amprenta trăiri ce au urmărit-o obsesiv de-a lungul timpului, a condus la realizarea unor întregi serii fascinante de lucrări ce surprind privirea și o țin captivă într-un balans dintre ludic și burlesc, într-o lume ilariantă ce se învârte în jurul unor personaje închipuite.

Generate de convergența semnelor grafice repetate ritmic, de o scriitură labirintică și de hașuri ce se intercalează cu tușe vibrante de culoare, personajele Filomelei au fizionomii duse până la exagerare, fuziunea dintre real și ireal generând o iconografie comportamentală și de atitudini ce sincronizează cu spectacularul. Filomela atinge prin personajele sale acel grotesc care fascinează chiar și atunci când contravine frumosului cu care suntem obișnuiți. Îngerii, porcii, oamenii cu turbane, infantele sunt deposedate de funcțiile sau formele lor previzibile, ajungând până la acea metamorfozare în care nervul artistei, vigoarea și spontaneitatea stabilesc regulile după care se conjugă vizibilul și invizibilul.” – Roxana Bărbulescu, critic de artă.

Comentați via Facebook

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.