A apărut numărul 30-31/2022 al publicației „Tribuna învățământului”

56
tribuna învățamântului revista (1)

revista revistelor culturale leviathan.ro logo„Tribuna învățământului” este revista națională a educației românești, fondată în 1949. La peste șapte decenii de apariție neîntreruptă, „Tribuna învățământului” este o publicație dedicată edificării și evoluției europene a învățământului românesc.

Cităm din cuprinsul nr. 30-31/2022:

Riscul formelor fără fond, despre situația învățământului din România, despre reforma învățământului, adică despre „viziunea, obiectivele, structura și conținuturile educației și evaluarea rezultatelor”. Editorial semnat de Sorin Ivan, profesor universitar, jurnalist.

La rubrica Dialog, Sorin Ivan realizează un amplu și extrem de interesant interviu cu scriitorul Matei Vișniec: „Lectura trebuie să devină o urgență națională permanentă”.

Etica ecologică a lumii academice, articol semnat de profesor universitar Mircea Duțu: „…etica ecologică a elitei științifice devine o realitate și îndeamnă la reflecții și practici pe măsură”.

Fundamentele etice ale profesiei de prof. dr. Liviu Papadima, Facultatea de Litere, Universitatea București: „…Plagiarismul a devenit un fenomen pe care nicio universitate respectabilă, nicio casă editorială cu reputație și nicio publicație periodică de specialitate nu îl poate ignora…”

Interogații și reflecții. Școala, lectura și formarea competenței lectorale de prof. univ. emerit dr. Ioan Neacșu: „Vocația judecăților constatative în armonie cu judecățile evaluativ-reflexive ne permite confruntarea cu nu puține întrebări și, firesc, preocupări de a oferi răspunsuri lămuritoare și argumente de sprijin întru modelarea personalității prin cunoaștere și lectură…”  

La rubrica Documentar, revista publică articolul Destinul lecturii de Pușa Roth: „Mi-am imaginat că în școlile din România va exista măcar o oră pe lună dedicată lecturii, și nu mă refer la lecturile obligatorii, ci la cărțile pe care tinerii aleg să le citească, la propriile lor creații, atunci când este cazul, la dialog, la apropierea de carte, la deschidere spre lumea fantastică a ideilor și întâmplărilor. Sper și cred în puterea exemplului!…”

Arhiva rubricii Revista revistelor culturale 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.