Biletele individuale pentru Festivalul ”George Enescu” 2017 se pun în vânzare pe 16 februarie, de la ora 10 în rețeaua Eventim

843
Bilete festival enescu 2017
Festivalul „Enescu”, ediția 2015. Foto: Radu Eftenie

Peste 3.000 de artiști din întreaga lume vor fi prezenți la București și în alte șapte orașe din țară în cadrul a 80 de evenimente, la ediția 2017 a Festivalului Internațional ”George Enescu”, între 2 și 24 septembrie

festivalul-george-enescu

Biletele individuale pentru Festivalul ”Enescu” 2017 se pun în vânzare pe 16 februarie 2017, de la ora 10, în rețeaua EVENTIM, atât online, pe site-ul www.eventim.ro, cât și în rețeaua magazinelor EVENTIM din întreaga țară (Germanos, Orange, Vodafone, Diverta, Carrefour, librariile Humanitas și Cărturești, stațiile OMV), la birourile EVENTIM din București și din țară, precum și pe site-urile EVENTIM din străinătate şi în reţelele EVENTIM internaţionale.

Maestrul-Zubin-Mehta-pe-scena-Festivalului-Enescu-20151

Cu un nou directorat de primă marcă la nivel internațional – Zubin Mehta, Președinte Onorific și Vladimir Jurowski, Director Artistic, în 2017, Festivalul ”Enescu” va pune într-o nouă lumină muzica și creația lui George Enescu, muzica clasică și creația contemporană. Ca parte a acestui demers, Festivalul va valorifica noi moduri de expresie a muzicii și a creativității artistice, prin tehnologie, prezentând lucrări cunoscute într-o nouă abordare; va aduce în prim-plan creația contemporană, invitând pentru prima dată la București pe unii dintre cei mai cunoscuți compozitori ai momentului; va oferi publicului posibilitatea să se bucure de un număr record de lucrări de George Enescu (37) – două dintre acestea fiind în premieră în Festival –, și va acorda matematica la sunetul muzicii, în interiorul Bucureștiului Creativ.

Vladimir-Jurowski_c_creutziger

Ediția 2017 a Festivalului ”Enescu” aduce ca noutate absolută seria de concerte Muzica Secolului 21, în cadrul căreia va avea loc Forumul Internațional al Compozitorilor, la care unde vor parpticipa 30 dintre cei mai importanți compozitori contemporani, precum Sir James MacMillan, Rodion Shchedrin, Jörg Widmann și Magnus Lindberg. Publicul îi va putea urmări în dezbateri pe teme de actualitate muzicală, la care accesul este gratuit, în baza unei înregistrări în prealabil.

În premieră absolută în România, la Festivalul ”Enescu” 2017 va avea loc Imaginary – o expoziție interactivă despre matematică și muzică.

Staruri ale muzicii clasice internaționale precum Lang Lang, Jonas Kaufmann, Philippe Jaroussky, Magdalena Kožená, Daniil Trifonov, Riccardo Chailly, Thomas Hampson, Dmitri Hvorostovsky, Olga Peretyatko, Khatia Buniatishvili, Tine Thing Helseth, Andrei Ioniță și Anoushka Shankar vor veni în premieră la București în 2017. Li se alătură orchestre de top precum Orchestra Scala di Milano, Orchestra Accademia Nazionale di Santa Cecilia, Royal Concertgebouw Amsterdam, Münchner Philharmoniker, London Philharmonic Orchestra.

antonio-pappano festival enescu

Dirijori de prim rang ca Zubin Mehta, Antonio Pappano, Daniele Gatti, Valery Gergiev, Charles Dutoit, Riccardo Chailly, Michail Pletnev și Vladimir Jurowski vor fi de asemenea prezenți. Ca parte a programului său din ediția 2017 a Festivalului, reputatul Antonio Pappano va dirija Simfonia nr. 3 în Do major, cu cor, op. 21 de George Enescu oferind publicului o altă premieră: Orchestra Accademia Nazionale di Santa Cecilia interpretând Enescu. De asemenea, Orchestra Națională a Franței, dirijată de Christoph Eschenbach și avându-l ca solist pe Truls Mørk, va interpreta Simfonia concertantă pentru violoncel și orchestră de George Enescu, lucrare cu care celebra orchestră a ales să deschidă și stagiunea 2017 de la Paris. Filarmonica din Cehia, sub bagheta lui Jiří Bělohlávek, va fi prezentă în premieră, cu un program care include lucrări de Brahms și Martinů.

Les Musiciens du Louvre, sub bagheta lui Marc Minkowski, vor aduce pe scena Ateneului Cosí fan tutte de Mozart, iar opera Mathis der Maler de Hindemith va fi interpretată în premieră în festival în variantă concertantă de Orchestra Națională Radio și de Corul Academic Radio, sub bagheta dirijorului Lawrence Foster. Tot ca noutate, celebra operă de Berlioz, Damnațiunea lui Faust, va fi interpretată de Corul și Orchestra Filarmonicii ”George Enescu” sub bagheta dirijorului John Nelson.

Prezențelor internaționale excepționale li se alătură prezențe românești de top într-una dintre cele mai dense selecții: Orchestra şi Corul Filarmonicii George Enescu, Orchestra Națională Radio, orchestrele din Cluj, Iași, Timișoara, Bacău şi Brașov, dirijorii Cristian Mandeal, Horia Andreescu, Tiberiu Soare, Adrian Petrescu, Cristian Oroșanu, Cristian Lupeș şi soliştii Ruxandra Donose, Vlad Budoiu, Cosmin Ifrim, Adrian Sâmpetrean, Roxana Constantinescu, Szabo Balint, Gabriela Iștoc, Teodor Ilincăi.
Laureați ai Concursului ”Enescu” vor apărea de asemenea pe scena Festivalului ”Enescu”, alături de importante orchestre internaționale și naționale: Valentin Răduțiu, Mihai Ritivoiu, Viniciu Moroianu, Victoria Vassilenko, Zlatomir Fung, Luiza Borac, Josu de Solaun, Ștefan Tarara, Eun-Sun Hong, Vassilis Varvaressos și Dong Hyun Kim.

În total, 80 de evenimente vor avea loc la București și în țară în cadrul Festivalului Enescu 2017, dintre acestea urmând ca 12 concerte să aibă loc în orașe precum Iași, Brașov, Cluj, Timișoara, Bacău, Ploiești și Sibiu.

Prețul biletelor individuale
Seria MARI ORCHESTRE (Sala Mare a Palatului)
Categ. I               180 RON (inclusiv TM )
ateg. a II-a          140 RON (inclusiv TM )
Categ. a III-a       110 RON (inclusiv TM )
Categ. a IV-a       80 RON (inclusiv TM )
Seria RECITALURI ŞI CONCERTE CAMERALE (Ateneul Român, Sala Auditorium)
Pentru concertele de la Ateneu:
Categ. I                  180 RON (inclusiv TM )
Categ. a II-a           140 RON (inclusiv TM )
Pentru concertele de la Sala Auditorium:
Categ. I                  50 RON (inclusiv TM )
Categ. a II-a           30 RON (inclusiv TM )
Seria “BY MIDNIGHT” (Ateneul Român)
Categ. I                  180 RON (inclusiv TM )
Categ. a II-a           140 RON (inclusiv TM )
Seria MUZICA SECOLULUI 21 (Sala Mihail Jora – Sala Radio)
Categ. I                    50 RON (inclusiv TM )
Categ. a II-a             30 RON (iclusiv TM )

Programul complet al Festivalului ”Enescu” 2017 este disponibil pe www.festivalenescu.ro.
Un ghid pentru achiziționarea de abonamente este disponibil la acest link.

Biroul de Presă al Festivalului Internațional ”George Enescu”

Arhiva Nuntiatum

Arhiva Musices

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.