Filozofie modernă, Arta memoriei, Plutarh, leadership și Cazurile Curții Supreme (14 octombrie–15 noiembrie 2017, București)

682
cursuri casa paleologu

De sâmbătă, 14 octombrie 2017, la Casa Paleologu-Fundație Educațională Liberă din București (Str. Armenească nr. 34, sector 2), va începe o serie de nouă întâlniri a câte două ore dedicate problemelor și filozofiei modernității. Cursul este predat în echipă de către Cătălin Avramescu, Răzvan Ioan și Theodor Paleologu.

Cătălin Avramescu
Cătălin Avramescu

Pe 20 octombrie 2017, la ora 19.00 va avea loc Arta memoriei cu lectorul Cătălin Avramescu. Cursul pornește de la inventarea artelor memoriei în Antichitate. Vom analiza dezvoltarea acestor tehnici până în epoca modernă și vom încerca să înțelegem, mai ales, motivele pentru care memoria a devenit o facultate atât de prețuită de savanți și de oratori.

De ce e Plutarh ”number one in leadership studies”?  se desfășoară pe 21 octombrie 2017, de la ora 17.00. Cursul are o durată de trei ore și îl are ca lector pe Theodor Paleologu. Se pornește de la filozofia din spatele Vieților paralele”: ce calități trebuie să aibă un lider, ce pericole să evite, ce atitudine să adopte față de putere, cum să se raporteze la soartă.

Theodor Paleologu
Theodor Paleologu

Pe 13 și pe 15 noiembrie 2017, s-a reprogramat cursul Cazurile Curții Supreme. Cazurile Curții Supreme a Statelor Unite sunt modele de raționament juridic, care au avut o influență extraordionară. Vom urmări câteva teme constituționale în contextul lor istoric și teoretic. Lectorul cursului este Cătălin Avramescu, autorul lucrării ”Constituţia Statelor Unite ale Americii” (Humanitas, 2010).

 

Alte detalii și înscrieri: https://paleologu.com/ro/cursuri/noi

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.