La „Nino Nino” a început numărătoarea inversă

64
Repetiții spectacol „Nino Nino”
Repetiții pentru spectacolul „Speranța Nino Nino”

logo zambetul uneste articoleDe ce spunem asta? Chiar nu ştiţi? Duduie Internetul cu anunţul pentru spectacolul Speranţa Nino Nino care va avea loc sâmbătă, 5 iunie 2021, ora 11.00, în curtea Bibliotecii Județene „Panait Istrati” Brăila, spectacol susţinut de grupul artistic „Nino Nino” cu ocazia lansării cărţii, scrisă şi ilustrată de copiii din acest grup, Nino Nino” şi poveştile copilăriei, activitate cultural-artistică care face parte din proiectul „Zâmbetul uneşte” iniţiat de Asociaţia Culturală Leviathan în colaborare cu Biblioteca Judeţeană ,,Panait Istrati” Brăila, Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă.logo bibl jud braila

Şi cum să stăm liniştiţi când mai sunt câteva zile până la acest eveniment deosebit?

De aceea, începând de ieri, sâmbătă, 29 mai 2021, copiii de la „Nino Nino” au început numărătoarea inversă a clipelor rămase până la acest spectaculos eveniment.

Să nu exagerăm. Activitatea grupului s-a desfăşurat normal, ca şi până acum. S-a discutat despre scenariul pus în scenă, despre ceva schimbări la mişcare, despre costumaţia din spectacol şi când să se treacă la repetiţii, pam-pam!, pe uşă a intrat Marina Karina Christine Zaharia (Peştişor) împreună cu bunica ei şi ne-a anunţat că este ziua ei de naştere şi că împlineşte 12 ani.

Marina Karina Christine Zaharia (Peştişor)
Marina Karina Christine Zaharia (Peştişor)

Uraaa!, au strigat copiii în cor şi au năvălit pe ea să o pupăcească, dar şi pentru a gusta delicioasele prăjituri pe care bunica ei le-a oferit copiilor.

Lică Barbu, coordonatorul grupului, a profitat de moment şi a deschis aparatul de filmat cerându-le copiilor să o felicite pe Marina aşa cum ştiu ei. Ce a ieşit, puteţi viziona în videoclipul din acest articol.

Asociaţia Culturală Leviathan îi mulţumeşte Marinei pentru încrederea în acest proiect la care ea a participat zi de zi, şi îi urează multe împliniri pe acest drum numit viaţă, să rămână aceeaşi fetiţă cuminte şi cu bun simţ şi, în mod special, să continue cu talentul ei să scrie poezii pentru că are potenţial creativ, iar noi o vom citi cu drag. La mulţi ani, Peştişor!

Azi, 30 mai 2021, proiectul „Zâmbetul uneşte” împlineşte 2 ani de activitate şi poate cu asta trebuia să începem acest articol, dar luaţi cu grija pregătirilor pentru spectacol, am lăsat acest aspect pe plan secundar. Nu că nu ar fi important, dar pentru ca acest proiect să funcţioneze, mult mai importante sunt realizările, nu să ne formalizăm în laude şi vorbe pompoase.

De fapt, putem spune că acest proiect, de doi ani încoace nu mai este un proiect. Activitatea grupului artistic „Nino Nino” a devenit o mişcare continuă, de neoprit şi nu dorim să facem acum un bilanţ. Mai avem multe de făcut pentru că universul copilăriei este infinit.

Prin acest grup au trecut mulţi copii, dar numai câţiva au rămas încă de la început. Drept pentru care le mulţumim mult pentru fidelitate, cât şi pentru munca depusă de acești copii: Ema Popîrlan, Roxana Ioana Dan, Briana Maria Băjenaru, Miruna Gabriela Matei, Cristina Eutalia Mincu, Roxana Maria Codreanu, Marina Karina Christine Zaharia, Nira şi Alma Guedenon.

Într-un cuvânt spus, „Nino Nino” a devenit o familie. Şi asta este adevăratul scop al acestui proiect. Prin zâmbet am reuşit să ţinem firul cald al ideei că educaţia eficientă a copiilor se poate coordona şi prin altfel de activităţi. Vă mulţumim, dragi copii!

Cristina Anamaria Paraschiv, 21 ani, Facultatea de Litere Braşov
Cristina Anamaria Paraschiv, 21 ani, Facultatea de Litere Braşov

De curând, la „Nino Nino”, a păşit pragul o tânără studentă, Cristina Anamaria Paraschiv, care intenţiona să alcătuiască un studiu privind activităţile cu copiii la bibliotecă. Încet, încet am observat că tânăra studentă s-a ataşat mult de copii şi s-a implicat fotografiind activitatea acestora. Apreciem aici excelentul ei „ochi” de fotograf,  sfaturile educative pe care ea le împărtăşeşte cu grupul „Nino Nino”, iar copiii au îndrăgit-o pe loc.

Şi cum altfel, Cristina a devenit membră a grupului „Nino Nino” dar şi un real ajutor pentru Lică Barbu în coordonarea grupului.

Bine ai venit în universul copiilor, Cristina Anamaria Paraschiv şi îţi mulţumim!

Se pare că ştafeta continuităţii proiectului intră pe mâini bune.

Succes la spectacol, „Nino Nino”!  

zambetul uneste

Volumul „Nino Nino” și poveștile copilăriei, Editura Leviathan, 2021, click aici.

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului

Vezi și: arhiva rubricii Lumea lui Licuță de Lică Barbu

Arhiva rubricii Proză scurtă 

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.