La şezătoare cu „Nino Nino”

157
Şezătoare nino nino braila

logo zambetul uneste articole„La şezătoare, cu mic cu mare, în Grădina Mare la cusut motive naţionale, în vacanţa mare”. Aşa ne-am propus să intitulăm activitatea de marţi, 7 iulie 2020. Cam lung titlu, nu-i aşa?

Dar nu contează. Contează bucuria jocului în care copiii de la „Nino Nino” în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila, Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă şi împreună cu alţi copii din oraşul Brăila s-au întrecut în măiestria cusutului cu motive naţionale, la foişorul din Grădina Mare.logo bibl jud braila

Doamnele bibliotecare au pregătit din timp ace de cusut, aţă colorată şi mici decupaje cu găurele reprezentând fluturaşi, inimioare şi floricele. Restul a fost o joacă. Fiecare a ales ce să meşterească şi din mânuţele copiilor au ieşit adevărate minunăţii de pandative pe care copiii le-au prins de gât şi le-au luat acasă.

Dar asta nu a fost tot. Cum era să scăpăm prilejul să nu cântăm în aşa atmosferă de şezătoare?

Cu sprijinul d-nei Turea, mămica surorilor Ilaria şi Giada, am improvizat la o staţie mobilă de amplificare câteva negative pe care fetiţele, Ilaria Turea, Giada Turea şi Ema Popîrlan au cântat minunate cântece de muzică populară, iar Marina Karina Zaharia a interpretat o melodie cu dor despre prietenia unui căţeluş.

Şi nici cu spectacolul cântăcioaselor nu a fost tot pentru că, pe loc, s-a organizat un concurs cu premii. Acesta a fost un motiv educativ pentru Lică Barbu să pună întrebări despre monumentele istorice pe care le-au vizitat la întâlnirile anterioare.

Surpriza a fost foarte mare. Fetiţele au reţinut aproape tot despre monumentele istorice vizitate şi grea a fost alegerea premiilor. Aşa că Lică Barbu le-a oferit posibilitatea părinţilor, transformaţi spontan în juraţi, să ofere premiile concursului.

Important este că fetele de la „Nino Nino” au învăţat fără condiţii date istorice, ceea ce înseamnă că educaţia copiilor este mult mai eficientă atunci când se realizează printr-o joacă, în care bucuria şi voioşia sunt călăuze excelente în cunoaşterea lumii.

Minunata joacă de la această şezătoare a fost încheiată cu o răcoreală ţâşnită din pistoalele cu apă ale fetelor, ţinta, se înţelege, fiind Licuţă, că doar el a cerut ca fetiţele să vină la activitate cu jucărele ţâşnitoare.

„Nino Nino”, cu zâmbetul pe buze, a plecat către casă, mai ciugulind un pop-corn, mai savurând o îngheţată, dar cu amintirea în suflet că au petrecut împreună o clipă de prietenie din timpul copilăriei lor.

Pam-pam!

zambetul uneste fb

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului

Vezi și: arhiva rubricii Lumea lui Licuță de Lică Barbu

Arhiva rubricii Proză scurtă 

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.