Mozaic din piese mici de gresie, dedicat Centenarului Marii Uniri, la Timișoara

442
felicidades rumania mozaic

Un mozaic din piese mici de gresie de toate culorile, pe care scrie ”Felicidades, 100, Rumania”, dedicat Centenarului Marii Uniri, a fost realizat de aproape 200 de persoane de toate vârstele, români şi străini, în cadrul unui proiect iniţiat de Consulatul Onorific al Spaniei la Timişoara. Mozaicul a fost donat Consiliului Judeţean Timiş, lucrarea fiind expusă în holul instituţiei.

Proiectul iniţiat de Consulatul Onorific al Regatului Spaniei la Timişoara a debutat în 9 mai 2018, dată la care se sărbătoreşte Ziua Europei. ”Mozaicul s-a făcut în Piaţa Libertăţii, în data de 9 mai. Acolo a fost un prim plan de pregătire, unde au participat foarte mulţi oameni, trecători care ni s-au alăturat pentru a crea acest mozaic. Apoi a fost luat la atelier, unde a fost finalizat. Aproape 200 de oameni au contribuit la realizarea mozaicului. Eu am încercat mereu să apropii cultura spaniolă de Timişoara şi recent, fiind la Barcelona, am văzut mozaicul lui Gaudi şi m-am gândit că ar fi frumos să facem aşa ceva şi la Timişoara. A fost un proiect foarte frumos, pentru că am vrut nu doar să prezentăm cultura mozaicului timişorenilor, dar şi să-i facem participativi. Este un proiect făcut de foarte mulţi oameni, copii, adulţi, români, străini, prin care am vrut să sărbătorim Ziua Europei şi 100 de ani de la Marea Unire”, a declarat marţi consulul onorific al Regatului Spaniei la Timişoara, José Miguel Viñals Ariño.

Mozaicul din Piața Libertăţii a fost finalizat în aproximativ trei luni.

”Acest proiect este o iniţiativă binevenită. Pe raza judeţului Timiş convieţuiesc într-o bună armonie aproximativ 20 de comunităţi ale minorităţilor, suntem judeţul cu cel mai mare număr de corp consular, avem 18 corpuri consulare în Timişoara şi asta arată foarte clar că în judeţul Timiş multiculturalitatea, prezenţa etniilor, înţelegerea armonioasă este de bun augur. Cred că cu toţii, prin ceea ce vom face de acum încolo, vom avea un succes deosebit pentru a implementa proiectul care sper să ne unească, Timişoara – Capitală Culturală Europeană în anul 2021”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra.

Sursa: www.descopera cultura. 

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.