„Nino Nino” are program

61
Grupul artistic „Nino Nino”, Brăila, 23 ianuarie 2021
Grupul artistic „Nino Nino”, Brăila, 23 ianuarie 2021

logo zambetul uneste articoleÎn ce sens? În sensul că, începând din această prima lună din an, am stabilit cu toţii că în fiecare zi de sâmbătă, la ora 12.00, ne vom întâlni pentru repetiţii la momentele artistice special pregătite pentru spectacolul care va avea loc cu ocazia lansării cărţii Nino Nino şi poveştile copilăriei şi sperăm ca până la mijlocul lunii aprilie spectacolul să fie finalizat complet.logo bibl jud braila

Evident, nu vom neglija şi alte activităţi cum ar fi participarea în această perioadă la concursul „Şi eu ştiu să scriu”, concurs de creaţii literare pentru copiii cu vârste cuprinse între 7–14 ani organizat de Asociaţia Culturală Leviathan în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila, Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă.

Toţii copiii din grup au fost distribuiţi în diferite roluri, atât individual cât şi în grup. Toate scenariile sunt scrise de Lică Barbu şi de unele fetiţe din grup.

Ieri, 23 ianuarie 2021, ne-am întâlnit în curtea bibliotecii şi am repetat primul moment al deschiderii spectacolului. A ieşit drăguţ, mai ales pentru Briana Maria Băjenaru care intră prima în spectacol şi semnează primele acorduri compuse de ea pe versuri scrise tot de ea.

O mare bucurie a cuprins-o pe Sarah Negraru (Pescăruş) când Şefulică i-a înmânat textul pentru un cântecel, mai concret o parodie după melodia La oglindă, dar şi o mică supărare când a auzit ce trebuie să spună în cântec, pentru că ea nu face aşa ceva acasă. După ce a lămurit-o Lică Barbu că ăsta nu e decât un rol, bucuroasă, i-a plăcut şi a acceptat. Parodia se numeşte Cai verzi pe pereţi şi cred că înţelegeţi mica supărare a fetiţei Sarah.

Totodată, Lică Barbu le-a propus copiilor ca fiecare întâlnire care va mai avea loc să înceapă cu o dezbatere despre un cuvânt, despre societate, despre generaţia lor, despre emoţie, cultură, istorie şi multe altele pe care le vom inventa pe loc, dacă nimeni nu are alte sugestii.

La întâlnirea de ieri, Lică Barbu le-a propus fetelor să discute despre raţiune, despre ce înseamnă să gândim raţional. Se termina ziua şi discuţiile nu se mai sfârșeau, aşa că, data viitoare vom continua dezbaterea pe aceeaşi temă.

Minunata zi de ieri a fost însoțită de un soare bun de ianuarie care le-a îmbrăţişat cu drag pe fetiţele de la „Nino Nino” şi le-a furat gândurile pentru a le împărtăşi lumii întregi.

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului

Vezi și: arhiva rubricii Lumea lui Licuță de Lică Barbu

Arhiva rubricii Proză scurtă

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.