Nici că se putea potrivire mai bună, ieri, 6 februarie 2021, la întâlnirea grupului „Nino Nino” care a avut loc la Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă de la Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila, privind planificarea activităţii din această zi, la o masă rotundă, locul de întâlnire al grupului.
Lică Barbu îşi propusese, în afara activităţilor curente, să aducă în dezbatere mai multe probleme privind activitatea grupului în perioada imediat următoare, cât şi activităţile din acest an.
Şi s-a nimerit ca această „masă rotundă” să aibă loc la o masă rotundă. Pam-pam!
Cu multă responsabilitate s-a discutat despre repertoriul grupului, analizând separat fiecare moment artistic, ce mai trebuie schimbat, ce trebuie îmbunătăţit, fiecare copil având părerea lui.
De asemenea, Lică Barbu i-a invitat pe copii să participe la Concursul Naţional de Creaţie Literară „Și eu știu să scriu!”, organizat special pentru cei cu vârste între 7–14 ani, de Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă în colaborare cu Asociaţia Culturală Leviathan, cu indicaţia de a prezenta în concurs creaţii literare de calitate.
Sunt pregătite pentru a participa, ştiind de mai mult timp despre acest eveniment, Briana-Maria Băjenaru, Karina-Marina-Christine Zaharia şi Roxana-Ioana Dan, de altfel, fetiţe foarte talentate la scris.
În speranţa că vor câştiga câte un premiu să le urăm succes şi să le îndemnăm să continue, pentru a-și folosi aceste aptitudini creative.
„Repetiţii, repetiţii şi iar repetiţii” este sloganul privind activitatea intensă pe care „Nino Nino” o va desfăşura la fiecare întâlnire, în scopul realizării unui spectacol de excepţie.
În acest moment încă se citesc textele şi, cu mai multă sârguinţă, se va trece la repetiţiile cu mişcare scenică.
La finalul întâlnirii, Lică Barbu le-a adresat copiilor o întrebare foarte simplă, dar cu un răspuns complicat: De ce vin la „Nino Nino”?
Replicile copiilor au fost filmate şi editate într-un videoclip ce însoțește acest articol.
În toate răspunsurile lor, copiii au folosit foarte des sintagma „învăţăm lucruri noi”, ceea ce înseamnă că proiectul „Zâmbetul uneşte” şi-a atins scopul, iar copiii învaţă şi altceva decât ceea ce se predă la şcoală.
Vă mulţumim, dragi copii!
Miercuri, 10 februarie 2021, ora 10.00, Lică Barbu este invitat la Şcoala Gimnazială „Fănuş Neagu” din Brăila de către doamna învăţătoare Ana Maria Pătulea ca să le explice copiilor din clasa a-II-a arta de a citi şi ca să le și citească povestea …cu flori de păpădie, o poveste scrisă chiar de el, în cadrul Zilei Internaţionale a Cititului Împreună care a avut loc pe 3 februarie 2021, dar s-a amânat un pic deoarece copiii au fost în vacanţă.
Pa, pa! Pe miercuri!
Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește
Pagina de facebook a proiectului
Vezi și: arhiva rubricii Lumea lui Licuță de Lică Barbu