„Nino Nino” sfinţeşte locul

186
Catedrala „Naşterea Domnului” din Brăila. Desen de Giada Turea
Catedrala „Naşterea Domnului” din Brăila. Desen de Giada Turea

logo zambetul uneste articolePrin multe locuri din Brăila a colindat grupul de copii „Nino Nino” şi iată că vineri, 10 iulie 2020  a vizitat şi Catedrala „Naşterea Domnului” în cadrul activităţii Brăila în desenele copiilor de la Nino Nino”. Catedrala este recent construită şi încă nu are un statut de monument istoric, dar, aşa cum am mai precizat, în cadrul acestei activităţi, copiii trebuie să-şi cunoască mai bine oraşul în care s-au născut, iar o vizită la această catedrală le aduce un plus de cunoştinţe despre ce înseamnă o catedrală, de unde provine cuvântul „catedrală”, de ce catedrală şi nu biserică, ce simbolizează crucea, care este planul arhitectonic al unei catedrale şi de ce oamenii construiesc biserici.logo bibl jud braila

De multe ori au trecut pe lângă acest impunător locaş de cult, dar nu ştiau că la subsolul clădirii există un adăpost antiaerian şi e important de reţinut acest aspect.

Cu convingerea că au reţinut tot ce le-a prezentat Lică Barbu, copiii, puţini prezenţi la această activitate, s-au aşezat la desenat catedrala.

S-au adunat multe desene realizate la obiectivele pe care le-au vizitat şi se vor mai strânge, pentru că Brăila e un oraş care musteşte de istorie, iar copiii mai au de vizitat multe locuri. Şi iată că, prin această activitate, în afara faptului că aceşti copii de la „Nino Nino” învaţă despre oraşul lor, au realizat şi o mapă plină cu desene, desene care au tot meritul să fie expuse într-o expoziţie. Această iniţiativă se va concretiza, sperăm, în această toamnă.

Pararel cu desenarea monumentelor istorice, copiii au fost provocaţi şi la realizarea unor desene cu temă etnografică pentru a participa la un concurs organizat de Muzeul Brăilei „Carol I”, Secţia Etnografie. Cât de curând, Lică Barbu va înscrie copiii în concurs prin desenele executate de ei şi, aşa cum ne-a promis Armanda Filipine, jurnalist, „Nino Nino” va expune pe un panou separat. Să le urăm succes cu multă dragoste de artă!

Pe la începutul acestui proiect, plutea întrebarea de ce acest grup poartă denumirea de „Nino Nino”? Şi ce e „Nino Nino”?

Răspunsul l-a dat Lică Barbu: „Pentru că aşa mi-a venit, dintr-odată. Mai apoi, după ce m-am documentat, am înţeles că El Nino vine din limba spaniolă şi înseamnă Copilul Domnului sau Pruncul lui Isus. Nu vreau să fac vreo asociere cu aceasta, dar prea se potriveşte cu acest grup de copii. Aşa cum El Nino este și numele unui uragan faimos, aşa şi aceşti copii mocnesc în ei puterea de a deveni un uragan care nu distruge, ci alină orice vijelie din sufletul oamenilor. Am repetat cuvântul Nino în denumirea lor pentru că, în acest grup, sunt mai mulţi copii ai Domnului. Logic, nu?

Nu întâmplător a avut loc această vizită la Catedrala „Naşterea Domnului”. Copiii au mângâiat cu privirea locaşul de cult al Domnului sfinţind locul prin inocenţa şi puritatea lor.

Brăila e mai bogată când copilăria Domnului este sfinţită de aceşti îngeri pioşi în dragoste şi pace.

zambetul uneste fb

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului

Vezi și: arhiva rubricii Lumea lui Licuță de Lică Barbu

Arhiva rubricii Proză scurtă 

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.