„Nino Nino” şi „Casa Speranţei”

52

logo zambetul uneste articoleGrupul de reportaj „Nino Nino şi Brăila” şi-a propus, pentru ediţia a IV-a de ştiri, două teme importante: prezentarea Bibliotecii Judeţene „Panait Istrati” Brăila şi realizarea unui reportaj la Cenaclul literar-artistic „Casa Speranţei” de la Casa de Ajutor Reciproc pentru Pensionari „Ana Aslan” Brăila. Alegerea biblotecii a avut drept scop ca grupul de copii „Nino Nino” să cunoască biblioteca brăileană, istoricul acestei instituții, secţiile funcţionale, activitatea bibliotecarilor etc. Această acțiune nu a fost numai în folosul copiilor, ci şi pentru brăileni, pentru că mulţi dintre ei nici nu au auzit de această instituţie culturală. Asta s-a observat în celelalte ediţii de ştiri, atunci când copiii au întrebat unde se află Biblioteca. Puţini au ştiut.logo bibl jud braila

Acelaşi lucru îl putem spune şi despre reportajul realizat în ziua de 21 septembrie 2022 la Cenaclul „Casa Speranţei”. Cu acelaşi gând, copiii au dorit să afle ce este un cenaclu, şi pentru că Şefulicuţă este membru fondator, i-a luat frumuşel de mânuţe pe copiii „Nino Nino” şi au păşit la una dintre şedinţele cenaclului.

Era necesar să se întâmple această întâlnire pentru că grupul de copii „Nino Nino”, prin scriitorul Lică Barbu, reprezintă secţia celor mici a cenaclului, aşa cum sublinia domnul Aurel Furtună, critic literar, preşedintele cenaclului „Casa Speranţei”.

Totodată, trebuia să prezentăm pe larg acest cenaclu şi pentru brăileni, fiind cunoscut doar de membrii CAR-ului şi asta prin revista trimestrială „Casa Speranţei”, care se distribuie gratuit tuturor celor care intră în această instituţie.

Copiii au ajuns la ora 16.30 la „palat”, aşa cum îi place să-i spună Virgil Matei, scriitor şi gazda copiilor în această zi. Şedinţa era în toi şi după ce, conform scenariului, au filmat un cadru la intrarea în clădire, au păşit încet şi timid spre grupul aşezat pe scaune într-un cerc.

Activitatea cenaclului s-a oprit şi reporterii de la „Nino Nino” au ajuns în centrul atenţiei.

Emoţia care i-a cuprins pe membrii cenaclului greu se poate descrie în cuvinte. Se vedea asta pe chipul lor, luminat de prezența acestor copii minunaţi. Prezenţa lor în mijlocul cercului de scriitori brăileni a revigorat sufletul multora dintre ei, unii cu vârstă venerabilă.

În relatarea noastră despre această întâlnire ar fi multe de spus. Evenimentul a fost filmat şi montat într-un videoclip pe care vă invităm să-l vizionaţi la finalul acestui articol, ca să aflaţi mai multe.

A fost un moment de neuitat atât pentru membrii cenaclului, cât şi pentru copii.

În călătoria proiectului „Zâmbetul uneşte”, grupul „Nino Nino” a bifat încă odată un punct prin această acțiune înfăptuită cu succes, iar brăilenii vor fi informați despre tot ce se întâmplă în urbea lor.

Călătoria continuă!

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului

Volumul „Nino Nino” și poveștile copilăriei, Editura Leviathan, 2021, click aici.

Aventurile lui Licuţă dincolo de Capătul Lumii de Lică Barbu, Editura Leviathan, click aici.

zambetul uneste

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.