„Nino Nino” vă invită la dans

59
„Nino Nino”, Brăila, 6 septembrie 2020
„Nino Nino”, Brăila, 6 septembrie 2020

logo zambetul uneste articoleÎntâlnirea grupului artistic „Nino Nino” de vineri, 4 septembrie 2020, în curtea Bibiliotecii Judeţene „Panait Istrati” Brăila, a fost amânată din motive de vremea rea, pentru că a plouat toată ziua. Şi atunci, fetiţele şi-au propus să se întâlnească duminică, 6 septembrie 2020, în Grădina Mare, un părculeţ din oraşul Brăila.

Nu au venit multe fetiţe la întâlnire, ce-i drept, dar activitatea şi-a atins scopul. După câteva discuţii despre Ce este muzica?”, temă pe care o vom relua permanent, fetiţele prezente s-au încins la dans. Efortul a fost plăcut, mai ales că întâlnirea s-a încheiat şi cu o delicioasă pizza.logo bibl jud braila

În cadrul proiectului „Zâmbetul uneşte” iniţiat de Asociaţia Culturală Leviathan în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila, Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă, Lică Barbu, coordonatorul grupului artistic „Nino Nino”, având în vedere că multe activităţi cultural-educative nu se pot desfăşura în spaţii închise, le-a propus fetiţelor o nouă provocare: realizarea unui flashmob cu dans pe străzile Brăilei.

Banda audio a momentului artistic cuprinde melodii din repertoriul internaţional şi nu numai, pe care fetele au fost bucuroase să danseze.

Pentru că nu se pot face repetiţii la realizarea unui sincron de dans din motive de vacanţă şi nici atât în spaţii închise, Lică Barbu i-a cerut Brianei Maria Băjenaru (Zburlita) să exerseze câteva mişcări de dans acasă, iar celelalte fete o vor imita.

Zburlita, bucuroasă de responsabilitatea pe care a primit-o, aceea de a conduce tot grupul în dans, a venit bine pregătită la repetiţiile din aer liber. Şi fetele au urmat-o.

Îi mulţumim Zburlitei pentru implicarea şi perseverenţa ei de a fi un „Nino Nino” adevărat!

Cu plecăciune!

Scurtul moment de dans, de circa 7 minute, va fi desfăşurat în curând într-un flashmob pe strada Mihai Eminescu, unde, din surse sigure, am aflat că săptămâna aceasta va avea loc un târg de carte.

Iată un motiv în plus de bucurie pentru a dansa printre cărţi cu drag şi voie bună!

Ne-am propus ca acest eveniment să-l petrecem vineri, 11 septembrie 2020, cam pe la ora 17.00. Rămâne de stabilit în zilele următoare.

Dar până atunci, grupul „Nino Nino” va mai face câteva repetiţii sperând că vremea va ţine cu noi. Ne organizăm, mai vorbim, mai dansăm. Nu-i aşa că e minunat?

Succes, dragi copii!

zambetul uneste fb

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului

Vezi și: arhiva rubricii Lumea lui Licuță de Lică Barbu

Arhiva rubricii Proză scurtă

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.