Nouă apariție editorială: albumul fotografic ”Mobile Churches” al artistului Anton Roland Laub

961
icr-synagoge-im-bukarest-c-anton-roland-laub

logo rubrica historia leviathan.roOrașul București s-a schimbat dramatic în anii 1980, străzi întregi au fost demolate prin proiectele de ”sistematizare” ale regimului comunist. La insistențele elitei intelectuale din București și din diaspora din acea vreme, s-a obținut implicarea UNESCO, salvându-se astfel unele clădiri de valoare istorică, inclusiv câteva biserici ortodoxe. Planurile de salvare au implicat însă ridicarea acestora pe șine și mutarea lor, uneori la doar câțiva metri de așezarea lor originală, unde urmau a fi ascunse în spatele unei perdele de noi clădiri socialiste, astfel încât să nu mai fie vizibile din stradă.

Biserica Mihai Vodă din București
Biserica Mihai Vodă din București. Sursa foto: ICR

Seria fotografică ”Mobile Churches” a artistului Anton Roland Laub reprezintă o explorare vizuală și documentară a acestui capitol deosebit de dramatic din istoria recentă a României şi a fost prezentată, sub forma unui album fotografic şi nominalizată la festivalurile de fotografie ”Les Rencontres de la Photographie” din Arles şi ”Unseen” din Amsterdam.

Albumul ”Mobile Churches” a apărut în ediție trilingvă: franceză, germană şi engleză la Editura Kehrer Verlag, cu susţinerea Institutului Cultural Român din Berlin și poate fi comandat aici. https://www.kehrerverlag.com/en/anton-roland-laub-mobile-churches

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.