Radio România Muzical

30
radio romania muzical

fila de calendar rubrica leviathan.roAcum 23 de ani, în 24 martie 1997 începea să emită Radio România Muzical (16 ore pe zi), fiind unicul post de radio românesc dedicat exclusiv muzicii clasice şi de jazz şi primul post de radio românesc cu acest specific care a emis online.

Programul său se desfășoară acum 24 de ore din 24 și are prezintă exclusiv muzică simfonică, muzică de cameră, operă, operetă, muzică corală, muzică tradițională, jazz și muzică de film.

Pe lângă programele proprii, difuzate în timpul zilei, Radio România Muzical difuzează în fiecare noapte între orele 01.00-07.00 un program de muzică intitulat EuroClassic Notturno preluat de la Uniunea Europeană de Radio.

Radio România Muzical emite în FM pe următoarele frecvențe: 104.8 MHz în București și 97.6 MHz în județele Prahova, Brașov, Covasna, Argeș, Dâmbovița, Buzău, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Olt, Vâlcea, Mureș și Harghita.

De asemenea, Radio România Muzical poate fi ascultat și cu ajutorul radiourilor digitale, numai în București, pe frecvența 223,936 MHZ de pe Canalul 12.

Transmisia prin internet a programului zilnic poate fi ascultată live, online: click aici

Pe site-ul propriu, Radio România Muzical a lansat mai multe stream-uri on demand, între care se numără Opera Mia, Pentru Copii, Barocmania și Relax Music, care pot fi ascultate la adresa Ascultă stream-urile on-demand al RRM.

Radio România Muzical este și un organizator de evenimente muzicale, concerte și festivaluri, precum Festivalul Chopin, Festivalul Dinu Lipatti, Festivalul București – oraș al muzicii, Festivalul ”George Enescu”.

Arhiva rubricii Filă de calendar

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.