Știri: Bucharest Jazz Festival 2018 (2 – 8 iulie 2018)

414
bucharest jazz festival

logo rubrica musica leviathan.ro7 zile de festival, 5 zile de concerte în Piața ”George Enescu”, evenimente conexe zilnice la ARCUB și un nou concurs de jazz la Bucharest Jazz Festival 2018.

Festivalul care aduce în fiecare vară la București legende ale jazzului internațional în concerte și ateliere cu acces liber pentru public, Bucharest Jazz Festival anunță datele și o parte din line up-ul ediției din acest an.

Jan Garbarek, Trilok Gurtu, Lars Danielsson Quartet, Teodora Enache and The Prophet Band și Bucharest Jazz Orchestra feat, Blue Noise sunt doar câțiva dintre artiștii anunțați ai celei de-a șaptea ediții Bucharest Jazz Festival, programată pentru perioada 2 – 8 iulie 2018 la ARCUB și în Piața ”George Enescu”. Evenimentul este organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB.

Artistul nominalizat la Grammy, Jan Garbarek concertează la BJF #7 pe scena din Piața George Enescu alături de percuționistul Trilok Gurtu, unul dintre capetele de afiș ale ediției din 2016. Jan Garbarek Group va cânta la București pe 7 iulie, în cadrul unui turneu european.

Celebrul artist Lars Danielsson va cânta la Bucharest Jazz Festival pe 6 iulie. Desemnat de trei ori instrumentalistul anului de ECHO Jazz, contrabasistul suedez va urca pe scena festivalului împreună cu remarcabilul toboșar Magnus Öström, chitaristul John Parricelli și talentatul pianist francez Grégory Priva.

În exclusivitate pentru această ediție, directorul artistic al festivalului Teodora Enache va apărea pe scena BJF alături de Joca Perpignan, percuționistul brazilian care anul trecut a susținut unul dintre cele mai aplaudate concerte din festival. Teodora Enache a fost cooptată în echipa festivalului în anul 2016, iar ediția din acest an încheie frumoasa colaborare a renumitei interprete de jazz cu Bucharest Jazz Festival. Concertul Teodora Enache and The Prophet Band din 6 iulie celebrează rolul pe care talentata artistă l-a jucat în festival timp de trei ediții.

Printre prezențele românești la cea de-a șaptea ediție BJF sunt anunțați trioul timișorean de loud jazz JazzyBIT și grupul à capella Blue Noise, care concertează pe scena din Piața ”George Enescu” acompaniat de Bucharest Jazz Orchestra.

Citeste mai mult: http://www.bucharestjazzfestival.ro

https://www.facebook.com/bucharestjazzfestival/videos/994199494071057/?t=2

Comunicat al ARCUB

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.