Știri: Cursuri în lunile mai și iunie la Casa Paleologu din București (24 mai–14 iunie 2018)

320
Casa Paleologu

Pe 25 mai 2018, la cursul Politică în ţinuturi exotice, Cristian Preda va explica de ce pretutindeni politica e confruntare și compromis şi va răspunde mai multor întrebări despre ţări pe care le-a vizitat: cum se face politică în Bhutan sau Madagascar? Care e miza disputelor electorale din Maldive, Gabon ori Guatemala? Ce anume îi convinge să meargă la urne pe cetățenii din Coasta de Fildeș sau Kîrgîzstan? Cum se înfruntă puterea și opoziția în Sri Lanka și Mauritania?

Platon și clanul sicilienilor îl are lector pe Theodor Paleologu pe 11 şi 13 iunie 2018. Platon a avut o strînsă legătură cu Sicilia și în special cu conducătorii orașului Siracusa, unde a și făcut trei vizite îndelungate. Vom discuta spinoasa problemă a legăturii dintre filozofie și acțiune politică sau, vorba lui Strauss și Kojève, dintre ”înțelepciune și tiranie”.

Cursul lectorului Răzvan Ioan ce va avea loc pe 24 mai poartă titlul Entrepreneurship nietzschean: voința de putere şi spiritul capitalismului şi vă propune să căutăm rădăcinile spiritului capitalist în celebra noțiune de „voință de putere” elaborată de Nietzsche.

În cursul de sâmbătă, 9 iunie, Iliada” ca manual de leadership ne vom concentra asupra principalelor lecții de leadership conținute în ”Iliada” și vom evoca tipurile variate de lideri pe care ni le prezintă marele poem homeric.

Cursul despre narațiune în serviciul persuasiunii va începe pe 14 iunie şi va analiza varii moduri ale narațiunii în discursul persuasiv: micro-narațiuni, exemple, anecdote, pilde, povești cu tîlc, mărturii personale, relatări emoționante. Și vom vedea care e rostul acestor tipuri de narațiune în raport cu scopul pe care ni-l propunem atunci cînd luăm cuvîntul în public. Astfel vom ști să evităm vorbele de clacă fără cap și coadă, către care ne îndeamnă ”storytelling-ul”scos din contextul mai larg al retoricii.

Vă aşteptăm să ne călcaţi pragul.

Ioana Prândurel, Ispravnic al Casei Paleologu
(+4) 0722277764

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.