Institutul Cultural Român de la Tel Aviv continuă organizarea de evenimente cu public, la sediu, în contextul stabilizării situației de securitate pe plan local și a relaxării restricțiilor sanitare impuse în Israel.
Astfel, ICR Tel Aviv va organiza o nouă manifestare culturală, dedicată operei literare și carierei academicianului prof. dr. neurolog Jean Jacques Askenasy, importantă personalitate culturală și medicală atât în Israel, cât și în România. În cadrul programului, va fi prezentată și cea mai nouă apariției editorială semnată de autor, volumul Despre ce nu se uită (2021, Editura Rao).
Evenimentul este moderat de Cleopatra Lorințiu, director adjunct ICR Tel Aviv și autoare care a realizat de-a lungul timpului interviuri cu prof. Askenasy. Manifestarea va avea loc joi, 15 iulie 2021, de la ora 18.00, în limba română, la sediul ICR Tel Aviv (Bld. Shaul Hamelech nr. 8, etaj 6).
Din Israel vor participa:
Prof. dr. neurolog Jean Jacques Askenasy, membru de onoare al Academiei Române,
Prof. univ. dr. Aldo Lazăr, Universitatea din Tel Aviv,
Manifestarea va beneficia de intervențiile înregistrate ale unor invitați din România și Israel precum:
Prof. univ. dr. acad. Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române,
Prof. univ. dr. acad. Răzvan Theodorescu,
Prof. Sergiu Iosipescu, Institutul Național al Patrimoniului,
Prof. gen. Mihail Ionescu, președintele Asociației de Prietenie România-Israel,
Sandu Mazor, fost ambasador al Israelului în România,
Horațiu Mălăele, actor.
După eveniment, va fi difuzată înregistrarea integrală a programului și va fi publicat un scurt reportaj video, cu subtitrare în limba ebraică, pe platformele de social media ale ICR Tel Aviv.
Jean Jacques Askenasy este profesor de neurologie al Facultății de Medicină Sackler și profesor de științe forensice al Facultății Buchman – Universitatea din Tel Aviv. Profesor asociat al Universității „Pierre et Marie Curie” din Franța. Membru de Onoare al Academiei Române și membru asociat al Academiei de Neurologie din Statele Unite ale Americii. Doctor în Științe al Institutului „C. I. Parhon” din București. Membru a 12 organizații și asociații naționale și internaționale. Este autor a 29 de cărți, 13 capitole în diferite cărți, 112 articole științifice originale, 13 premii naționale și internaționale.
Comunicat al Institutului Cultural Român de la Tel Aviv