Știri: Festivalul Internațional de Film „Adana Golden Boll” din Turcia, ediția a 29-a (12‒18 septembrie 2022)

24
festival film adana (1)

logo rubrica imago leviathan.roFestivalul Internațional de Film „Adana Golden Boll”, ediția a 29-a, organizat de Municipalitatea Metropolitană Adana din Turcia și-a deschis porțile, din nou, pentru participanții care așteaptă cu emoție și entuziasm această importantă competiție. Festivalul se desfășoară, conform programului, în perioada 12–18 septembrie 2022. Ceremonia de deschidere a festivalului a avut loc luni, 12 septembrie, ora 20.00, la Amfiteatrul Merkez Park.

Detaliile evenimentului au fost împărtășite în cadrul unei conferințe de presă susținute de primarul Municipalității Metropolitane Adana și președinte onorific al festivalului, domnul Zeydan Karalar. Domnia sa a declarat că Adana este un oraș care a jucat un rol foarte important în dezvoltarea cinematografiei, la care a adăugat: „Aducem cinematograful în sate și cartiere. Anul acesta, vom aduce realizatorii de film împreună cu publicul”.

Anul acesta, ediția a 29-a a Festivalului Internațional de Film „Adana Golden Boll” va cuprinde selecții din cinematografia mondială, proiecții speciale, proiecții de documentare, interviuri, ateliere, simpozioane de cinema și expoziții. Criticul de film și director al festivalului, Esin Küçüktepepınar, a anunțat că vor exista selecții speciale pe temele schimbărilor climatice și sărăciei. Güven Kıraç, care face parte din Comitetul Executiv al Festivalului, și-a comemorat anii petrecuți la Teatrul de Stat din Adana și a declarat că încearcă să producă un program complet care să atragă atenția publicului din Adana.

Au fost anunțate filmele din competiția națională de lungmetraj a Festivalului Internațional de Film „Adana Golden Boll”. În competiția în care s-au înscris 50 de filme, opt filme vor fi în fața juriului pentru Premiile Golden Boll. În juriul competiției de lungmetraj, prezidat de regizorul și scenaristul Özcan Alper, se vor afla: programatorul Festivalului Internațional de Film Palic Julia Sinkevych, directorul de imagine Gökhan Atmış, actrița Nazan Kesal, actorul Levent Özdilek, muzicianul Fahir Atakoğlu, Prof. Dr. Umut Tumay Arslan, scriitor și academician. Festivalul de film „Golden Boll” a devenit o platformă cinematografică care găzduiește filme din multe țări ale lumii, profesioniști ai cinematografiei care lucrează în fiecare domeniu al industriei. În fiecare an, festivalul găzduiește aproximativ 700 de invitați din Europa, precum și regizori turci și ajunge la aproximativ 70.000 de spectatori în fiecare an.

Urfet Șachir

12 septembrie 2022

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.