Știri: Gábor Tompa pune în scenă opera ”Lady Macbeth din Mtsensk” de Șostakovici la Maribor, Slovenia (19 mai 2017)

753
Lady Macbeth din Mtsensk

Vineri, 19 mai 2017, la ora 19.30, la Opera Națională Slovenă din Maribor va avea loc premiera operei Lady Macbeth din Mtsensk” de Dmitri Șostakovici, în regia lui Gábor Tompa, decorurile lui Helmuth Stürmer și costumele Corinei Grămoșteanu.

Imagini din spectacol
Imagini din spectacol

Spectacolul de la Maribor are un dirijor letonian, Farhads Stade, iar coregrafia este semnată de Edward Clug. În rolurile principale îi putem vedea și asculta pe Petia Ivanova, Ivan Momîrov și Jaki Jurgec.

Opera a fost compusă de Șostakovici la 27 de ani, în 1934, ea devenind a doua și totodată ultima operă a celebrului compozitor. După doi ani de succes răsunător, Stalin a interzis spectacolele de la Moscova și Sankt Petersburg, compozitorul fiind aspru criticat într-un editorial din ”Pravda” („Haos în loc de muzică”, nesemnat, 28 ianuarie 1936).

Comunicat al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj

Dmitri Șostakovici, ”Lady Macbeth din Mtsensk”, Interludiu I. London Philharmonic Orchestra, dirijor Mstislav Rostropovich

Actul I, scena 1, aria Katerinei. Interpretează: Nadine Secunde, dirijor: Aleksandr Anissimov. Regia: Stein Winge, Gran Teatre del Liceu, Barcelona, 2002

Arhiva Musices

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.