Știri: „Hangița” de Carlo Goldoni la TVR (24 iunie 2020)

148
Dana Dogaru și Ovidiu Schumacher în „Hangița”. Sursa foto: TVR
Dana Dogaru și Ovidiu Schumacher în „Hangița”. Sursa foto: TVR

rubrica teatru tv logo leviathan.roCasa de Producție a TVR vă propune miercuri, 24 iunie 2020, la ora 20.00, pe TVR 3: Hangița de Carlo Goldoni. Regia artistică și adaptarea tv:  Constantin Dicu. Hangița, de Carlo Goldoni. Traducere de N. Al. Toscani. În distribuție: Dana Dogaru, Ovidiu Schumacher, Mitică Popescu, Marian Hudac, Coca Andronescu, Jeanine Stavarache, Dinu Manolache, Hamdi Cerchez, Dumitru Chesa, Răzvan Vasilescu, Cătălin Bîrcă, Gheorghe Șimonca. Redactor: Ioana Prodan. Premiera la TVR a acestui spectacol: 25 martie 1986.

Despre Hangița Carlo Goldoni scria în Memorii: „Fără a o citi, n-ai crede că planurile, demersurile și triumful Mirandolinei pot izbândi într-un răstimp de douăzeci și patru de ore. Am fost poate lingușit în Italia, dar toți m-au încredințat că nu scrisesem până atunci nimic mai firesc și mai bine condus.”

Urmează: joi, 25 iunie 2020, ora 20.00, TVR 3 – PREMIERĂ TV: HUOOOOO!!!, o producție a Asociației Culturale AUĂLEU. Un spectacol de  Ovidiu Mihăiţă. Regia TV: Iulian Foișor. Cu: Marian Pîrvulescu, Christine Cizmaş.

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție a TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe TVR+. Producător coordonator: Demeter András István.

www.tvr.ro

https://www.facebook.com/casadeproductietvr/

https://www.instagram.com/casadeproductietvr/                                                                  

Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.

Comunicat al Casei de Producție a TVR

Arhiva Teatru tv 

Despre Goldoni, vezi: revista culturală „Leviathan”, anul II, nr. 4, octombrie–decembrie 2019, p. 5–18

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.