Știri: Lansare de carte: ”Povestiri din București” de Dana Fodor Mateescu (27 mai 2017)

1054
povestiri din bucuresti de dana fodor mateescu

Sâmbătă, 27 mai 2017, la ora 14.45, la Romexpo București, Pavilion C2, stand B17, va avea loc lansarea volumului ”Povestiri din București” de Dana Fodor Mateescu, apărut la Editura Cartea Românească. Lansarea este programată în cadrul Salonului Internațional de Carte ”Bookfest” 2017 (24–28 mai 2017).

Dana Fodor Mateescu s-a născut pe 17 august 1970 în Bucureşti. A urmat Liceul Economic şi de Drept Administrativ nr. 1, Colegiul Universitar de Jurnalism şi Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii Bucureşti. Începând cu anul 1994, în timpul studenţiei, a fost angajată în funcţia de reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. De-a lungul vremii a scris nenumărate articole pentru mai multe reviste şi cotidiane centrale, dar şi din ţară: ”Gazeta de Sud”, ”Cronica Română”, ”Dimineaţa”, ”Libertatea”, ”Evenimentul Zilei”, ”Naţional”, ”7 Plus”, ”Plai cu Boi”, ”Singurul Atu”, ”Dracula”, ”Strict Autentic”, ”Aspirina Săracului”, ”Pentru Patrie”, ”Academia Caţavencu”, ”Lumea Credinţei” şi ”Q Magazine”. Dana Fodor a publicat poezii în ”Ziua Literară” şi a participat la câteva întâlniri pe această temă, în cadrul cenaclului Euridice.

Dana Fodor Mateescu
Dana Fodor Mateescu

Dana Fodor Mateescu este autoarea volumelor (apărute la Editura Mateescu): ”Fetițele din Cimitirul Roșu”, colecție de reportaje publicate în cotidianele centrale, împletite cu viața alertă a celor care le scriu, un fel de poveste din spatele literelor tipărite, ce înfățișează munca de truditor al condeiului în mult prea încercata dar și copilaroasa presă dâmbovițeană.
”Inimioară de cățel”, o istorioară în stilul clasic al poveștilor de odinioară, pe care bunicile unui timp mai curat le foloseau ca sa-l aducă pe Moș Ene.
”Aventurile lui Baz-Baz cel isteț”, o poveste cu tâlc, pentru cei foarte mici, despre ce ți se poate întâmpla atunci când vrei să furi din agoniseala unui stup de albine și mai esti și urs pe deasupra…
”Regele cu coroana de hârtie”, poezii.

În anul 2006 jurnalista a primit, împreună cu colegul şi soţul ei, Răzvan Mateescu, Premiul pentru Faptul Divers Pozitiv. Cei doi ziarişi au dat dovadă de consecvenţă în descoperirea de noi valori româneşti. Criticul Dan C. Mihăilescu a fost impresionat de varietatea temelor şi frecvenţa cu care cuplul abordează latura pozitivă a vieţii româneşti: “Cabane care renasc din propria cenuşă, Preoţi care gândesc ecologic şi revalorizează umanitar avioane date la casat, Preotese care dau consultaţii medicale, Ingineri metalurgişti făcători de clopote unice în Europa, Un profesor nevăzător care câştigă un premiu pentru optică, Maeştri olari ce frământă lutul ca acum 2000 de ani etc. Iată ce va să zică faptul divers pozitiv pentru Dana Fodor şi Răzvan Mateescu, surpriza opţiunii, plurisemia detaliului pitoresc şi încrederea în forţa magnetizantă a simplităţii.”

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.