Știri: „Nabucco”, „Madama Butterfly” și „Don Quijote”, pe scena Operei Naționale București (16, 18, 19, 20 iunie 2021)

26
Afis Nabucco_16.06 ONB

logo rubrica musica leviathan.roVă așteptăm în această săptămână, în Sala Mare de spectacole, cu trei titluri celebre din repertoriul actual. Spectacolul de operă Nabucco de Giuseppe Verdi, Madama Butterfly de Giacomo Puccini și spectacolul de balet Don Quijote de Ludwig Minkus, sunt propunerile noastre pentru patru seri printre acorduri muzicale și coregrafii de poveste.

Opera Națională București prezintă miercuri, 16 iunie, și vineri, 18 iunie 2021, începând cu ora 18.30, spectacolul cu opera Nabucco de Giuseppe Verdi. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta. Spectacolul Nabucco de Giuseppe Verdi este una dintre cele mai longevive creații din istoria Operei Naționale București. Pentru această producție, regretatul regizor Hero Lupescu, unul dintre cei mai apreciați creatori de spectacole din istoria teatrului liric românesc, obișnuit să lucreze cu ansambluri mari, a reușit să dea o personalitatea deosebită Corului, transformându-l într-un singur personaj, la fel cum era perceput rolul său în teatrul antic.

Sâmbătă, 19 iunie 2021, începând cu ora 18.30, Opera Națională București prezintă spectacolul cu opera Madama Butterfly de Giacomo Puccini. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare. În România, Madama Butterfly a fost prezentă pe scenele bucureștene la puțin timp după premiera mondială, ceea ce dovedește încă o dată faptul că trupa lirică română era la curent cu toate compozițiile noi ale vremii. Timp de zeci de ani Madama Butterfly a fost prezentă în repertoriul Operei Naționale București, cu distribuții de valoare în care au excelat toate numele mari ale primei scene lirice din România. Este una dintre cele mai cunoscute opere din lume, povestea prezintă consecințele unui devotament fără margini.

Duminică, 20 iunie 2021, începând cu ora 18.30, Opera Națională București prezintă spectacolul de balet Don Quijote de Ludwig Minkus. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian Teodorașcu. Ritm, culoare, atmosfera plină de viață a unui orășel din Spania, personaje pitorești inspirate de celebrul roman semnat de Cervantes, o coregrafie spectaculoasă cu numeroase momente de virtuozitate în interpretarea unei distribuții de excepție.

Biletele se pot achiziționa de pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.

Pentru a ne bucura în siguranță de fiecare spectacol, reprezentațiile au fost adaptate, pentru a respecta normele oficiale în vigoare. Vă reamintim că purtarea măștii este obligatorie, se va respecta distanțarea socială, iar spectacolul nu are pauză. Accesul în sala de spectacole se va realiza cu o oră înainte de a începe reprezentația, în baza biletului (fizic sau electronic). Pentru a participa la spectacolele Operei Naționale București vaccinarea și testarea nu sunt obligatorii.

Sponsor oficial: Enel România

Partener de mobilitate: Kia

Sponsori: Banca Comercială Română, Aqua Carpatica, Zarea

Parteneri: Sansha

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Forbes România, RFI România,
Romantic FM, Radio Seven, Itsy Bitsy, România TV, Zile și Nopți, Agerpres, Spot Media, Ziarul
Metropolis, News București, Marea Dragoste, Leviathan, Ordinea Zilei, București Business, Reușita.ro

Comunicat al Operei Naționale București

Arhiva Opera Națională București

Vezi: O zi înscrisă cu litere de aur în istoria muzicii: 9 martie 1842, premiera absolută a operei „Nabucco” de Giuseppe Verdi – articol de Costin Tuchilă

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.