Știri: Premieră oficială: ”Margo” la Teatrul Dramaturgilor Români din București (2 decembrie 2018)

248
Fotografie din spectacol de Ciprian Vidroiu

teatrul dramaturgilor romani logoDuminică, 2 decembrie 2018, la ora 19.00, la Teatrul Dramaturgilor Români din București va avea loc premiera oficială a spectacolului cu piesa ”Margo” de Alina Suărășan, în regia lui Alexandru Maftei.

Textul ”Margo” a fost desemnat cel mai bun text în cadrul concursului ”Unirea în destine individuale”, proiect inițiat de Teatrul Dramaturgilor Români cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire. Proiectul a fost realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului București și a avut ca scop promovarea culturii, istoriei și valorilor naționale prin dramaturgia românească.

Regia spectacolului este semnată de Alexandru Maftei, regizor premiat în prima ediție a Festivalului Dramaturgiei Românești Contemporane pentru spectacolul Nina sau despre fragilitatea pescărușilor împăiați” de Matei Vișniec (Teatrul de Comedie). Scenografia îi aparține lui Vali Ighigheanu.

Noul spectacol de la Teatrul Dramaturgilor Români prezintă cu sensibilitate povestea unor vieți trăite între frumusețe, fragilitate și iluzie. Despre ”Margo”, Alexandru Maftei spune: ”Doi copii ai căror părinți sunt plecați din țară să muncească în străinătate încearcă să supraviețuiască alături de bunicul lor în România anilor ’90. Când bunicul nu mai poate avea grijă de ei, Margo, un personaj lunatic, marginalizat de societate, încearcă să îi ajute în felul ei antrenându-i pe copii într-o lume iluzorie care riscă să se dezintegreze la impactul cu realitatea. Cum se va termina acest joc al minciunii care se petrece pe muchie de cuțit și fără plasă de siguranță veți afla într-un spectacol emoționant susținut de partituri actoricești memorabile: Dana Voicu, Cătălina Oance, Andrei Iordache, Vasile Toma, Paul Chiribuță, Cristian Ioniță.

Biletele se pot achiziționa pe www.bilet.ro sau pot fi rezervate la 0756 021 106.

Detalii despre programul și evenimentele TDR: www.teatruldramaturgilor.ro

Teatrul Dramaturgilor Români este o instituție publică de cultură subvenționată de Consiliul General al Municipiului București.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.