Știri: Recital dedicat Reginei Elisabeta a României susţinut de Peter Schöne (bariton) și Eduard Stan (pian) la Viena (20 martie 2017)

668
Peter Schöne - Eduard Stan concert Wein Vienna

Luni, 20 martie, de la ora 19.30, în Bösendorfer-Saal a Mozarthaus Viena (Domgasse 5, 1010) va avea loc un recital de muzică clasică dedicat Reginei Elisabeta a României susţinut de Peter Schöne (bariton) și Eduard Stan (pian). În cadrul manifestării vor fi interpretate lieduri pe versuri de Carmen Sylva (Regina Elisabeta a României), Friedrich Rückert şi Heinrich Heine.

Programul recitalului:

Clara SchumannIch hab’ in deinem Auge, versuri de Friedrich Rückert (1788-1866)

George EnescuReue (1898), Schmetterlingskuss (1898)

Wilhelm FurtwänglerWenn die Engel Harfe spielen

Clara SchumannDie Lorelei, versuri de Heinrich Heine (1797-1856)

Thilo MedekDie Ahr (2003)

August BungertSehnsucht nach dem Rhein op.49/1b, Widmung op.49/1a

Hermann GrädenerRätsel op.44/4

George EnescuMorgengebet (1908), Armes Mägdlein (1898)

Clara SchumannSie liebten sich beide, versuri de Heinrich Heine (1797-1856)

August BungertDer Schumacher op.49/6

George EnescuKönisghusarenlied (1899), Maurerlied (1899)

August BungertFischerlied op. 49/10

Clara SchumannVolkslied, versuri de Heinrich Heine (1797-1856)

Agathe Backer GrøndahlGeächtet op.60/6

George EnescuRegen (1903 rev. 1936)

August BungertMärzsturm op. 44/3

Clara SchumannIch stand in dunklen Träumen, versuri de Heinrich Heine (1797-1856)

Peter Schöne este un bariton cunoscut pe plan internațional, specializat în interpretări de operă și lieduri, elogiat de publicații precum Süddeutschen ZeitungFAZOpera Now și Opernwelt. După câștigarea în 2003 a concursului Franz Schubert und die Musik der Moderne de la Graz, au urmat alte premii (Bundeswettbewerb GesangARD-Wettbewerb) care atestă succcesul său de-a lungul vremii.

Peter Schöne a activat ca solist în numeroase opere și a participat la recitaluri în Europa, Rusia, America de Sud și Asia. De asemenea, a colaborat cu orchestre prestigioase precum Orchestra Simfonică Radio NDR (Hamburg), Orchestra Radio (München), Deutschen Kammervirtuosen, Schleswig-Holstein Festival Orchestra, Gächinger Kantorei sau ansamblul Kontrapunkte din Viena. De pianistul Eduard Stan îl leagă o colaborare artistică de durată.

Eduard Stan s-a născut în 1967 la Braşov, România, iar de la vârsta de 11 ani locuieşte în Germania. Este prezentat de Frankfurter Allgemeine Zeitung ca pianist cu „un eminent sens al timbrelor tonale şi al culorilor„. A susținut concerte în Europa și Statele Unite ale Americii în săli de concerte prestigioase precum Carnegie Hall New York, Wigmore Hall Londra, Salle Cortot Paris, Philharmonie şi Konzerthaus Berlin, Concertgebouw Amsterdam şi Konzerthaus Wien.

Student al celebrilor Arie Vardi, Karl-Heinz Kämmerling și Martin Dörrie, Eduard Stan a absolvit Academia de Muzică și Teatru din Hanovra unde a obținut și diploma de master. A susţinut cursuri de măiestrie în Marea Britanie și Israel.

Intrarea la recitalul din 20 martie este liberă, dar numărul de locuri este limitat. Accesul se face în baza confirmării prealabile a prezenței la uawg@rkiwien.at.

Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român de la Viena și FIVE PLUS Art Gallery.

 

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.