Știri: Retorica imaginilor, demonul lui Socrate şi ciuma în istoria ideilor politice (31 octombrie–8 noiembrie 2017, București)

653
casa paelologu fundatie educationala libera

La Casa Paleologu din București, cursurile vor începe din data de 31 octombrie 2017, după următorul program: Cursul cu o singură întâlnire despre Plutarh: demonul lui Socrate are loc pe 31 octombrie 2017. Plutarh nu este doar autorul ”Vieților paralele”, ci și al unor strălucite dialoguri și eseuri filozofice. Printre acestea un loc de frunte revine textului despre demonul lui Socrate.

Sfântului Luca, povestitorul grec, îi dedicăm pentru început un curs cu două întâlniri, pe 1 şi 8 noiembrie 2017. Grec de origine și foarte probabil companion al Sfântului Paul, evanghelistul Luca are ca note distinctive blândețea, insistența asupra milosteniei și nu în ultimul rând un extraordinar talent de povestitor.

Pe 6 noiembrie 2017 începem un curs despre ideologie şi relaţii diplomatice între Rusia şi Germania. Vom parcurge trei secole de relații diplomatice și militare, de fascinație și respingere reciprocă, de la Petru cel Mare la Vladimir Putin.

Retorica imaginilor are loc pe 4 noiembrie 2017. Mintea omenească e astfel alcătuită încât, atunci când ascultăm un discurs, pe lângă concepte avem nevoie de imagini și pe lîngă argumente de povești. Este prima oară că ţinem acest curs la Casa Paleologu. Vă amintesc că la fiecare curs în parte avem păstrate minimum două locuri pentru bursieri: elevi, studenţi sau pensionari. Vă amintesc că la fiecare curs în parte avem păstrate minimum două locuri pentru bursieri: elevi, studenţi sau pensionari. Detaliile despre modul de lucru în cazul burselor se găsesc la: https://paleologu.com/ro/burse.

Burse

”Cursurile familiare” ale Casei găzduiesc unul sau doi oaspeți ce primesc burse integrale din partea Fundației Paleologu. Aceștia pot fi elevi, studenți și pensionari, fără limită de vîrstă. Punctual, în funcție de activitatea pe care o desfășurăm, vom oferi și alte facilități oaspeților noștri care fac parte din cele două grupe. Modul prin care acordăm aceste burse este descris în regulamentul de mai jos. Vă puteți exprima dorința de a deveni bursierii Casei Paleologu cu minimum 5 zile înainte de începerea cursului.

Pentru participarea ca bursier la cursurile Casei Paleologu: 

– trimiteți un email către cursuri@paleologu.com cu subiectul ”Bursele Fundației Paleologu”.

– ne indicați cursul la care doriți să participați, data de începere a acestuia, datele Dvs. de contact, scrieți o scrisoare de motivație de maximum 100 de cuvinte și ne trimiteți o copie scanată după carnetul de elev sau de student/ talonul de pensie.

Fundația are dreptul să respingă orice cerere de înscriere la bursele Casei Paleologu.

Un aplicant poate  obține maximum 3 burse pe an, iar selecția se va face de către lectorii fiecărui curs în parte.

Bursierii au datoria de a participa la cel puțin 75% din curs.

Lista bursierilor va putea fi publicată în raportul anual al Fundației Paleologu.

Uneori îi rugăm pe bursieri să ne scrie un scurt text descriptiv (testimonial) de maximum 150 de cuvinte.
Ioana Prândurel, Ispravnic al Casei Paleologu: tel. (+4) 0722277764

Cursurile pentru companii, cu lectorul Theodor Paleologu

Diviziunea muncii face adesea pe angajați să piardă din vedere întregul, rostul și valorile companiei pentru care lucrează, generînd astfel pierderi și disfuncționalități. Conducătorii de întreprinderi, la rîndul lor, ar avea ei înșiși nevoie de reflecție mai amplă, de abilități oratorice și diplomatice sporite, de mai mult tact și înțelegere a situațiilor umane, pe scurt de calități de leadership.

Lectorul este expert al Association Progrès du Management și vă propune o serie de cursuri bine adaptate mentalității și situațiilor din companii. Theodor Paleologu a predat managerilor din România, Franța, Maroc, Ungaria, Algeria. Pentru detalii, scrieți-i Ispravnicului Ioana Prândurel la ioana@paleologu.com.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.