Știri: Serata muzicală „Visul unei nopți de septembrie” (24 septembrie 2020)

42
Afis home of strings 24 sept

logo rubrica musica leviathan.roAsociația „Home of Strings” anunță deschiderea Seratelor muzicale la Centrul Cultural Buftea, joi, 24 septembrie 2020, ora 19.00.

Evenimentul va fi privat, cu intrare pe bază de invitație, dar va fi transmis și online, pe
 pagina de facebook, Home of Strings, https://www.facebook.com/Home-of-Strings-639129372881945/, pe pagina de facebook,  Centrul Cultural Buftea, https://www.facebook.com/centrulculturalbuftea.official/.

Relații la telefon 0722446057.

Pentru asociația noastră, pandemia este o adevărată provocare, în sensul de a ne adapta noilor vremuri, atât de dificile. Cea mai mare provocare pentru noi este de a reuși pe cât este posibil de a oferi muzica clasică online.

Apar și sigur vor mai apărea noi forme de expresie, de conținut cultural, dar vom lupta în continuare pentru a aduce oamenii în sălile de spectacol, acolo unde creația este unică. Dacă trebuie să alegem între online și sala de spectacol, vom alege sala de spectacol.

Actul de creație, emoția se nasc și mor doar în sala de spectacol. Acum, mai mult ca niciodată, interpreții de muzică clasică instrumentală și lirică au nevoie de noi, cei care organizăm spectacole, pentrui a le da șansa de a fi  pe scenă. Transmiterea cunoştinţelor publicului şi dobândirea experienţei scenice sunt cruciale pentru generaţiile tinere, fie că vorbim de balet, dramă sau muzică. Nu putem să ignorăm dedicația și sacrificiile pe care interpreții de muzică cultă din România le-au făcut și le vor face în continuare.

În contextul actual, interpreții și iubitorii de artă nu trebuie să stea pasivi. Trebuie să luptăm pentru valorile noastre, pentru tradițiile noastre. Iar cele pe care nu le avem, le creăm.

Visul unei nopți de septembrie

Moderator: Sever Avram. Înainte de 1989, a activat în viața literară, în special ca critic literar și de artă, calitate în care a și primit premiul revistelor „Viața studențească” și „Amfiteatru”. A condus Cercul de Critică al Universtății din București, coordonat de prof. Eugen Simion și Cenaclul Literar „Universitas”, coodonat de prof. Mircea Martin. A publicat poezie și eseuri în reviste precum „România Literară”, „Viața românească”, „Ramuri”, „Dilema” și traduceri de volume literare (din limbile franceză, spaniolă și italiană). Ca jurnalist, s-a dedicat mai mult analizei politice, interne și externe, precum și relațiilor internaționale. A colaborat pentru publicații precum „Zig-Zag”, „Expres Magazin”, „Tineretul Liber”, „Viitorul românesc”, dar și cu posturi de radio și televiziune: Radio Europa Liberă, Radio România, Televiziunea Română etc.

Ansamblul Musica Viva, fondat în 2005 de pianista Andreea Butnaru şi violoncelistul Florin Mitrea, este gândit, conceput şi realizat ca o o formație dinamică de muzică clasică. Ansamblul  a susținut până acum mai multe proiecte de succes: Brahmsiana (2008), „Sunet, Materie, Cuvânt” (2010), „Beethoven – Integrala triourilor cu pian“ (2011–2012) şi „Dialoguri muzicale“ (2013–2015). În 2013, Musica Viva a fost unul din ansamblurile selectate de BBC Radio Classic să reprezinte Ziua României în transmisiunile Uniunii Europene de Radio. Muzicieni cu studii la Berlin, Andreea Butnaru predă la Universitatea Națională de Muzică din București, iar violoncelistul Florin Mitrea este solist instrumentist şi sef de partidă al Orchestrei Naționale Radio.

Baritonul Sergiu Neamțu a absolvit Universitatea de Muzică din Bucuresti. Vocea lui se remarcă prin claritatea timbrală și ambitusul generos ce îi permite să abordeze un repertoriu larg.

Este specializat în muzica barocă și clasică, urmând cursuri de maiestrie cu dirijorul Isaac Alonso de Molina la Parma, Italia. În prezent este masterand  la UNMB si totodata angajat ca solist vocal la Teatrul Muzical Ambasadorii.

Mezzosoprana Dana Mihordea a absolvit în 2019 cursurile de licență ale UNMB, secția Canto, clasa prof. Mariana Colpos. Tipologia sa vocală, de mezzosoprana lirică, se pretează îndeosebi repertoriului de muzică baroca și muzică veche, în care este specializată.

În vara anului 2020 a participat la cursuri de măiestrie în cadrul Corului Național de Cameră „Madrigal”, iar în prezent este masterandă în Canto și Muzicologie.

Soprana Maria Ungheanu, absolventă a Universității de Muzică din Bucuresti. Abordează mai ales repertoriul mozartian și de belcanto. Roluri: Blonda din Răpirea din Serai, Despina din opera Così fan tutte de W. A. Mozart, Olympia din Povestirile lui Hoffmann de Offenbach, Norina din  Don Pasquale de Donizetti.

Mulțumim Centrului Cultural Buftea pentru găzduire, mulțumim de asemenea domnului director Robert Nagy, un cântăreț cu un palmares impresionant. Producțiile internaționale ale  tenorului Robert Nagy: L’Italiana in Algeri la Wiener Staatsoper (A. Baltza – S. Alaimo) în 2001, La Cenerentola la New Israeli Opera Tel Aviv (A. Zedda – J. Di Donatto) în 2001, Lucia di Lammermoor la Deutsche Opera am Rhein Düsseldorf în 2001 şi la Opera de Toulon în 2004. Cântă în Il Barbiere di Siviglia la Wiener Staatsoper (L. Nucci) în 2003 şi Manon la Deutsche Oper Berlin (A. Guingal) în 2004. De asemenea, apare în distribuţia L’Elisir d’amore la Luglio Trapanese în 2009, Maria Stuarda la Teatro Massimo di Palermo în 2010. Este invitat să cânte în Requiem de G. Verdi la Teatro Massimo di Palermo (R. Abbado – S. Ganassi) în 2010. A fost distribuit în Faust la Opera du Rhin Strasbourg (împreună cu Leontina Văduva) în 2001, Bayerische Staatsoper München, precum şi la Teatro dell’Opera di Roma (G. Gelmetti – H. de Ana).

Sponsor Oficial: SC Nufărul S.A

Mulțumim sponsorului nostru pentru susținerea asociației noastre. SC Nufărul S.A a fost alături de noi la toate concertele și, ca un prieten adevărat, este alături de noi și in aceste vremuri grele.

De asemenea mulțumim sponsorului nostru Salonul El Studio Style pentru susținerea constantă a asociației și a artiștilor, prin stilul unic  de make-up  și coafat.

Partener: Centrul Cultural Buftea

Parteneri media: Agerpres, HotNews, News National, Agentia de presa Rador, Leviathan, Atelierul de Creatii Digitale, Zile si Nopti, Talks Business, Observator Cultural, Onlinegallery, Ceasca de Cultura, PRwave, SemneBune, Promenada Culturala, Bucharest Cultural Events, BookHub.

Comunicat al Asociației „Home of Strings”

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.