Știri: Spectacolul de balet „Lacul lebedelor”, dedicat Românilor de Pretutindeni (31 mai 2020)

513
Foto: Lavinia Huțanu, ONB
Foto: Lavinia Huțanu, ONB

Opera Națională București în parteneriat cu Administrația Prezidențială și cu Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, dedică un spectacol românilor aflați departe de țară.

De Ziua Românilor de Pretutindeni îi sărbătorim pe toți conaționalii care trăiesc în afara granițelor României și le oferim un eveniment special cu prilejul sărbătoririi și împărtășirii identității românești în întreaga lume.

Astfel, duminică, 31 mai 2020, începând cu ora 18.30, Opera Națională București transmite, în cadrul Seri de Operă Online, spectacolul de balet Lacul lebedelor de Piotr Ilici Ceaikovski. Înregistrarea va fi transmisă online pe site-ul  www.operanb.ro/operaonline și pe pagina de  Facebook a Operei, precum și pe pagina de Facebook a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, fiind accesibilă publicului pe durata difuzării spectacolului.

Opera Națională București

Muzica baletului a fost admirată de toată lumea încă de la prima reprezentație. Contemporanii lui Ceaikovski au fost uimiți de caracterul ei nou și de aspectul ei simfonic. Mai târziu, Ceaikovski avea să spună: „Baletul este și el o simfonie”. Curând, compoziția avea să devină cel mai vizionat balet al tuturor timpurilor.

Ne dorim ca de ziua lor românii din întreaga lume să îi primească în casele lor pe artiștii de acasă, din România, și să știe că gândurile celor din țară se îndreaptă spre ei cu dor.

Sponsor oficial: Enel Green Power.

Partener de mobilitate: Kia

Sponsori: Banca Comercială Română, Aqua Carpatica, Zarea

Parteneri: Artmark, Sansha

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, RFI România, Romantic FM, Radio Seven, România TV, Zile și Nopți, Agerpres, Ziare.com, Business24, Ziarul Metropolis, Marea Dragoste, Leviathan, Ordinea Zilei

Comunicat al Operei Naționale București

Arhiva Opera Națională București

1 COMENTARIU

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.