Știri: Vernisajul celei de-a VI-a ediții a Salonului BD, ”Povești din București în Benzi Desenate” (6 august 2019, București)

63
salon BD mmb 2019

rubrica museum leviathan.roMuzeul Municipiului București invită pasionații de benzi desenate la vernisajul celei de-a VI-a ediții a Salonului BD – „Povești din București în Benzi Desenate”, eveniment care va avea loc marți, 6 august 2019, ora 19.00, la Palatul Suțu (B-dul Ion C. Brătianu nr. 2).

Considerată a 9-a artă, Banda Desenată ”reprezintă un mijloc de comunicare pe cale grafică, alcătuită cu ajutorul imaginilor și, adeseori, a cuvintelor, în scopul de a ilustra un fir narativ”, spune definiția. Dar pentru mulți, reprezintă un alt mod de a descoperi o poveste sau de a pătrunde într-un univers care ține atât de copilărie-adolescență cât și de maturitate, având în vedere că banda desenată, prin genurile sale, poate fi citită la orice vârstă.

La vernisaj va participa maestrul Valentin Tănase, alături de Șerban Andreescu și Vali Ivan, autori de bandă desenată din noua generație. Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” din București este invitatul special.

În cadrul vernisajului se vor decerna cele 3 premii ale concursului: Marele Premiu, Premiul pentru cea mai bună grafică și Premiul pentru cel mai bun scenariu.

Expoziția Salonului BD, cu peste 70 de planșe și 30 de autori, este deschisă în perioada 1 august – 30 septembrie 2019. În weekend, copiii cu vârste între 7 și 14 ani sunt invitați la o serie de ateliere de benzi desenate, după cum urmează:

Sâmbătă, 10 august, 10.00 – 12.00 / Palatul Suțu
Sâmbătă, 17 august, 10.00 – 12.00 / Palatul Suțu
Sâmbătă, 14 septembrie, 10.00 – 12.00 / Palatul Suțu.

Pentru detalii și înscrieri, părinții sunt rugați să trimită un e-mail la adresa educatie@muzeulbucurestiului.ro. Taxă participare: 10 lei/copil. Atelierele sunt susținute de autorul de benzi desenate Mihai I. Grăjdeanu, invitat: artistul Alin Teodor în data 10 august.
 
Salonul BD – „Povești din București în Benzi Desenate” a fost inițiat în anul 2014 de Dr. Adrian Majuru, managerul Muzeului Municipiului București și Mihai I. Grăjdeanu, autor de benzi desenate.

Comunicat al Muzeului Municipiului București

Arhiva Muzeul Municipiului București

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.