Știri: Vernisajul expoziției ”Vila Dr. Nicolae Minovici: Restitutio II” și lansări de carte (23 octombrie 2018, București)

306
vila minovici bucurești

rubrica museum leviathan.roMuzeul Municipiului București vă invită să participați la vernisajul expoziției ”Vila Dr. Nicolae Minovici: Restitutio II”, care va avea loc marți, 23 octombrie 2018, ora 19.00, la Muzeul Dr. Nicolae Minovici din București (Str. Dr. Nicolae Minovici nr. 1).

Dacă, în cursul anului 2017, a fost deschisă o parte din expoziția permanentă a muzeului care a cuprins capela, dormitorul, sufrageria, holul de acces de la etaj și odaia pentru musafiri de la parter, în anul 2018, începând cu data vernisajului, vizitatorii vor avea bucuria de a vedea restaurată întreaga ”Vilă cu Clopoței”. Salonul și camera miresei de la etaj au fost refăcute conform fotografiilor pe care Nicolae Minovici le-a comandat în 1935.

Fiind un an centenar, Muzeul Municipiului București a pregătit pentru români o serie de acțiuni menite să redea memoriei generale informații esențiale despre rolul jucat de familia Minovici în istoria țării noastre, acțiuni organizate cu ocazia vernisajului menționat mai sus.
Evenimentul de marți, 23 octombrie este unul complex: Vila Dr. Nicolae Minovici se dezvăluie publicului, va fi vernisată expoziția temporară ”Artă și antropologie. Reverberații ale concepției raineriene în studiul omului” și va  fi lansat volumul ”Minovici – O sută de ani de pionierat 1850-1950” (volum colectiv, editor – Dr. Adrian Majuru, colaborator – Dr. Octavian Buda, Editura Muzeului Municipiului București 2017), precum și un album filatelic cu titlul ”Nicolae Minovici, pionier al medicinei sociale – 150 de ani de la naștere”, un produs unic dedicat lui Nicolae Minovici și familiei sale.

Intrarea este liberă.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.