Știri: ”Yvonne”, premieră la Teatrul Național ”Radu Stanca” din Sibiu (18 mai 2019)

65
Yvonne, regia Botond Nagy, premieră TNRS

Teatrul Național ”Radu Stanca” din Sibiu prezintă sâmbătă, 18 mai 2019, la Sala mare, de la ora 19.00, premiera spectacolului ”Yvonne”, în regia lui Botond Nagy. Scenografia spectacolului este creată de Andreea Săndulescu, prezență apreciată atât pe scena teatrelor din România cât și în industria de publicitate și industria muzicală autohtonă. 

Următoarele reprezentații vor avea loc în data de 30 mai 2019, respectiv în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, în data de 19 iunie 2019. Spectacolul se joacă în limba germană cu traducere în limbile română și engleză.

”Yvonne”, după piesa ”Ivona, Principesa Burgundiei” de Witold Gombrowicz. Distribuția: Fabiola Petri (Yvonne), Daniel Bucher (Regele Ignațiu), Emőke Boldizsár (Regina Margareta), Iustinian Turcu (Principele Filip, moștenitorul tronului), Valentin Spaeth (Șambelanul), Ali Deac (Chiril, un prieten de-al prințului), Anca Cipariu (Iza, o doamnă de la curte), Daniel Plier (voyeur-ul), Ioan Paraschiv (Ciprian), Johanna Adam, Codruța Vasiu (mătușile Ivonei), Liviu Vlad (Innozenz), Ștefan Tunsoiu (Valentin), Ioana Cosma, Gabriela Pîrlițeanu, Cristina Blaga (Lady Gorgones).

Scenografia: Andreea Săndulescu. Adaptare scenică: Kali Ágnes, Botond Nagy, Boldizsár Emőke, Flavia Pătrășcoiu. Dramaturgia: Kali Ágnes. Muzica & Sound design: Kónya-Ütő Bence. Visuals: Rancz András. Lighting design: Erőss László. Coregrafie: Judith State. Asistenți regie: Flavia Pătrășcoiu, Cristina Blaga. Consultant artistic: Hunor Horvath. 

Andreea Săndulescu
Andreea Săndulescu

”În decursul acestor ani am avut bucuria să realizez scenografia pentru spectacole produse de Teatrul Național București, Teatrul Muzical «Nae Leonard» Galați, Teatrul German de Stat Timișoara sau Teatrul „Ion Creangă” București, iar acum, Teatrul Național «Radu Stanca» din Sibiu, pentru premiera Yvonne regizată de bunul meu prieten Botond Nagy. Am avut șansa unor întâlniri cu artiști români talentați și fiecare întâlnire a fost o nouă provocare. Fiecare proiect m-a scos din zona de confort, m-a ajutat nu doar să îmi testez limitele, dar mai ales să le depășesc. Fiecare nou proiect e o nouă poveste, o nouă călătorie în care pornesc împreună cu echipa artistică și care ne aduce tuturor multă bucurie. La Sibiu am întâlnit o  trupă de actori talentați, entuziaști, vii, cu care mi-a făcut foarte mare plăcere să lucrez în toată această perioadă și îmi doresc tare mult ca acest spectacol să placă tuturor spectatorilor cel puțin la fel de mult pe cât ne-a plăcut nouă, cât timp am lucrat pentru el.” – Andreea Săndulescu, scenograf.

Andreea Săndulescu (n. 1983) a absolvit în 2008 Secția Scenografie din cadrul Universității de Arte Plastice București (Facultatea de Arte Decorative și Design), fiind, încă de la terminarea studiilor, o scenografă apreciată pentru munca depusă atât pe scenele unor teatre importante din țară, cât și în industria de publicitate și industria muzicală autohtonă. Printre cele mai cunoscute spectacole de teatru pentru care a creat scenografia se numără: ”Hotel PM” (regia: Andreea Gavriliu; Teatrul German de Stat Timișoara), pentru care a primit Premiul Pentru Cea Mai Bună Scenografie, în cadrul Festivalului de Teatru ”Pledez pentru tine(ri)”, în 2015; ”Crăiasa zăpezii” (regia: Rosamunde Hutt; Teatrul ”Ion Creangă” București); ”Hoți” (regia: Radu Afrim; Teatrul Național ”I. L. Caragiale” București). De asemenea, activitatea Andreei Săndulescu, în calitate de scenografă pentru scurtmetraje sau videoclipuri i-a îmbogățit palmaresul nu numai cu un Premiu de Scenografie în cadrul Festivalului Cinemaiubit 2011 (”Grand Hotel Italia”, regia: Rodi Cotenescu), ci și cu șansa de a lucra cu nume faimoase ale muzicii contemporane autohtone, precum Inna, Antonia, Delia ori Deepcentral. Andreea Săndulescu a semnat conceptul scengrafic al spectacolului ”Accadelia”, susținut recent de Delia la Sibiu.

Informații pe larg despre spectacolele și evenimentele Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu și bilete, pe site-ul oficial al teatrului: www.tnrs.ro/program. Biletele achiziționate online, de pe site-ul teatrului, au aceleași prețuri ca la agenția teatrală.

Comunicat al Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.