Știri: Zilele Europene ale Culturii Iudaice (1, 2 septembrie 2019, București)

76
zilele culturii iudaice 2019

Federația Comunităților Evreiești din România – Cultul Mozaic, Comunitatea Evreilor București (CEB), Teatrul Evreiesc de Stat (TES), American-Jewish Joint Distribution Committee (JDC) și Fundația Caritatea au plăcerea să vă invite să luați parte la cea de-a XX-a ediție a Zilelor Europene ale Culturii Iudaice, sărbătorită pe 1 și 2 septembrie 2019.

Manifestarea a fost inițiată în 1999 cu scopul de a face cunoscute moștenirea culturală și istorică evreiască. La cea de-a XX-a ediție, evenimentul are loc în comunitățile evreiești din 34 de țări: Austria, Azerbaidjan, Belgia, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Danemarca, Elveția, Finlanda, Franța, Georgia, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Macedonia de Nord, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Turcia, Ucraina și Ungaria.

În ziua de 1 septembrie, la Templul Coral din București (Str. Sf. Vineri nr. 9-11) va avea loc un amplu program cultural, care va începe la ora 10, cu un concert al formației Bucharest Klezmer Band. Programul muzical continuă cu o selecție din repertoriul corului Hazamir, organizat de CEB și Centrul Comunitar Evreiesc (JCC). Ambele formații sunt conduse de dirijorul Bogdan Lifșin, avându-l ca manager pe Silvian Horn, vicepreședintele CEB.

Urmează un moment liric și muzical, intitulat ”Glasuri feminine din lirica evreiască”, realizat cu participarea extraordinară a actriței Maia Morgenstern, directoarea TES, și a TES Orchestra, invitat special fiind actrița Ana Maria Donosa.

A doua zi, pe 2 septembrie, de la ora 17, tot în cadrul Zilelor Europene ale Culturii Iudaice, la Templul Coral va avea loc un concert pentru două violoncele, arcușurile fiind mânuite de Andrei Kivu și Sergiu Marin, acompaniați vocal de invitata specială, Alexandrina Chelu.

La ambele manifestări, intrarea este gratuită.

La Timişoara, în Parcul Botanic, va avea are loc prima ediție a Festivalului Evreiesc ”Shalom Ierusalim” Timișoara, duminică, 1 septembrie 2019 începând cu ora 10.00, în Parcul Botanic.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.