Un an plin la Teatrul Excelsior din București și debutul spectaculos al unei noi stagiuni

63
”Arlecchino și pierdutele iubiri”, Teatrul Excelsior din București. Fotografie de © Vlad Catană
”Arlecchino și pierdutele iubiri”, Teatrul Excelsior din București. Fotografie de © Vlad Catană

Teatrul Excelsior din București încheie o stagiune prolifică. Patru noi producții au îmbogățit repertoriul instituției în perioada septembrie 2018 – aprilie 2019: ”Arlecchino și pierdutele iubiri” după o canava de Flaminio Scala, regia Enrico Bonavera; ”Năpasta” de I. L. Caragiale, într-o versiune scenică esențializată, semnată Andrei și Andreea Grosu; ”Turandot”, o adaptare a basmului teatral omonim de Carlo Gozzi, regia Sânziana Stoican și ”Băiatul cu șosete roz” de Alexandru Gorghe, regia Andreea Ciocîrlan, spectacol realizat pe baza textului câștigător al celei de-a IV-a ediții a Concursului de dramaturgie pentru adolescenți NEW DRAMA.

Pe parcursul stagiunii recent încheiate, Teatrul Excelsior a continuat să fie aproape de publicul său țintă prin continuarea programelor educaționale conexe ofertei sale de spectacole, concepute pentru a stimula dialogul cu tânăra generație: Festivalul Internațional de teatru pentru adolescenți EXCELSIOR Teen-Fest (ediția a IV-a), Concursul de dramaturgie pentru adolescenți NEW DRAMA (finalizarea ediției a IV-a și lansarea ediției a V-a), RELIEF – Laborator de Teatru Tânăr (ediția a IV-a) dedicat celor mai bune trupe de teatru compuse din liceeni.

”Turandot”, Teatrul Excelsior. Foto © Maria Ștefănescu
”Turandot”, Teatrul Excelsior. Foto © Maria Ștefănescu

Totodată, Excelsior a continuat să vină în întâmpinarea persoanelor cu deficiențe de auz sau de vedere facilitându-le accesul la spectacolul de teatru. 12 dintre producțiile din repertoriul curent au fost adaptate orizontului de receptare al acestui segment de public.

Începutul acestui an a adus Teatrului Excelsior un titlu în Cartea Recordurilor, pentru Cea mai mare gradenă rotativă din lume, construită special pentru spectacolul ”Vlaicu Vodă”, regia Horia Suru, o producție teatrală fără precedent în spațiul cultural autohton care a fost prezentată publicului în perioada 8 – 10 iunie și 22 – 26 august 2018, în Piața Constituției din București, cu ocazia celebrării Centenarului Marii Uniri.

Stagiunea s-a încheiat cu participarea la cea de-a IV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru ”Miturile Cetății” din Constanța, unde actorii au jucat, în fața unui public extrem de entuziast, două dintre cele mai apreciate spectacole din repertoriul instituției – ”Fluturii sunt liberi”, regia Erwin Șimșensohn și ”Arlecchino și pierdutele iubiri”, regia Enrico Bonavera. Finalul anului teatral 2018 – 2019 a adus o veste îmbucurătoare echipei Teatrului Excelsior: spectacolul ”Arlecchino și pierdutele iubiri” a fost inclus în selecția oficială a celei de-a 29-a ediții a Festivalului Național de Teatru (FNT), ce va avea loc în perioada 18 – 27 octombrie 2019.

Stagiunea 2019 – 2020 va debuta, la mijlocul lunii septembrie, cu premiera unei mult așteptate comedii muzicale care va aduce pe scena Teatrului Excelsior una dintre cele mai excentrice și mai comice familii din cultura pop.

Teatrul Excelsior le mulțumește tuturor spectatorilor săi pentru entuziasmul cu care au primit spectacolele și evenimentele speciale din stagiunea precedentă și își așteaptă publicul începând din 13 septembrie 2019 pentru un nou an plin de povești pentru tinerii de toate vârstele.

Comunicat al Teatrului Excelsior din București

Arhiva Teatrul Excelsior din București

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.