Copyright și utilizare conținut

1.1. Conținutul şi design-ul leviathan.ro, conceptul editorial și vizual sau bazele de date accesibile prin intermediul său, sunt proprietatea exclusivă a leviathan.ro şi sunt protejate prin legislaţia română în vigoare cu privire la drepturile de autor şi drepturile conexe (copyright). În cazul difuzării de conţinut preluat de la parteneri pe baza acordurilor încheiate, acesta este identficat prin menţionarea explicită a numelui partenerului lângă textul sau imaginea respectivă.

1.2. Toate textele publicate de către utilizatorii site-ului în secțiunea de comentarii (sau în secțiunea de forum) devin proprietatea leviathan.ro din momentul publicării lor pe site, autorii acestora neputând revendica vreun drept legal asupra textului publicat. Responsabilitatea conținutului informațional al site-ului, comentariilor și opiniilor publicate aparține în totalitate persoanelor care au publicat informația. Administratorii îşi rezervă dreptul de a nu face publice acele opinii pe care le consideră dăunătoare, sub orice formă, imaginii site-ului.

1.3. Anumite secţiuni din cadrul portalului (de exemplu: eventuale secţiuni de concursuri foto/video/audio/creație grafică/creație literară/creație muzicală organizate de leviathan.ro) conţin informaţii puse la dispoziţie de către utilizatorii leviathan.ro printr-o licenţă gratuită, neexclusivă şi nelimitată în timp şi spaţiu, transmisă către leviathan.ro din momentul postării materialelor respective. Licenţa menţionată anterior include şi dreptul leviathan.ro de a sublicenţia cu titlu gratuit respectivul conţinut către terţe părţi cu care are relaţii contractuale. Drepturile de autor asupra operelor încărcate de utilizatori rămân la aceştia, leviathan.ro acţionând doar ca un găzduitor sau promotor gratuit al informaţiilor respective.

1.4. Cu excepţia conţinutului specific reglementat printr-o licență specială din cadrul alineatului 1.3, puteţi folosi conţinutul leviathan.ro doar pentru folosinţa personală.

1.5. Se interzice modificarea, alterarea în orice mod sau formă a conținutului leviathan.ro precum și publicarea, transmiterea, retransmiterea, transferul, vânzarea, distribuţia conținutului prin îndepărtarea însemnelor care identifică dreptul de autor al leviathan.ro asupra acestuia, în lipsa obţinerii în prealabil a unei permisiuni scrise din partea leviathan.ro. Se interzice reproducerea sau stocarea conținutului leviathan.ro pe un alt website, dacă acesta depășește limita a 40 de cuvinte și nu conține o legătură (link) către sursa conținului repsectiv pe leviathan.ro.

1.6. Este interzisă orice utilizare a conţinutului leviathan.ro în alte scopuri decât cele permise expres de prezentul document sau de legislaţia în vigoare. Cererile de utilizare a conţinutului în alte scopuri decât cele permise expres de prezentul document pot fi trimise prin intermediul formularelor de contact existente pe site.

1.7. În condiţiile în care consideraţi că un anumit conţinut aflat pe site-ul leviathan.ro încalcă drepturile dvs. de proprietate intelectuală, dreptul la viaţă privată, la publicitate sau alte drepturi personale, sunteţi rugat/ă să contactați administatorii prin intermediul formularelor existente, menționând drepturile încălcate, pentru a permite acestora să acţioneze.

1.8. În cazul produselor informaţionale sau media încărcate de utilizatori, responsabilitatea pentru conţinut aparţine exclusiv utilizatorilor care l-au distribuit. Din cauza numărului mare de fişiere găzduite sau trimise pentru distribuţie, este imposibil să facem o evaluare individuală şi obiectivă a fiecărui conţinut postat de utilizatorii înregistraţi. Deşi depunem toate diligenţele pentru identificarea şi ştergerea conţinutului ce ar încălca drepturile de proprietate intelectuală ale altor persoane, scopul site-ului leviathan.ro fiind informarea cititorilor noştri în mod legal, există posibilitatea ca un anume conţinut postat de utilizatorii înregistraţi să încalce drepturile terţilor. În aceste condiţii vă rugăm să ne trimiţeti un email la adresa leviathan.romania[at]yahoo.com cu drepturile încălcate, pentru a permite administratorilor să acţioneze.

1.9. Utilizatorii leviathan.ro înţeleg faptul că sunt responsabili de orice conţinut publicat de către ei pe platforma oferită de leviathan.ro, şi că sunt singurii care pot fi traşi la răspundere de autorităţile competente pentru încălcarea oricărui act normativ, indiferent că vorbim de comentariile publicate, operele încărcate pe platforma leviathan.ro sau orice alt tip conţinut. Răspunderea personală pentru orice aspect legal în legatură cu postarea este nominală și nu poate fi delegată.

Note:

2.0 Toate imaginile care conțin simbolul (T) sunt editate și manipulate prin intermediul unui program de manipulare/editare imagini. Ele trebuie considerate pamflete și tratate ca atare.

2.1 Toate imaginile care ilustrează articole tip pamflet, cu sau fără simbolul (T), sunt manipulate în programe de editare grafică și nu reprezintă realitatea efectivă.

Disclaimer articole tip pamflet:

2.2 Articolele tip pamflet nu prezintă știri și evenimente efective, ci doar interpretări subiective ale unor evenimente din lumea politică mondenă, și trebuie tratate ca atare.

2.3 Toate articolele tip pamflet sunt elemente de publicistică tip can-can/ficțiune și nu trebuie tratate ca surse de informare propriu-zisă. Grație abordării tip pamflet/ficțiune pot exista erori informative, omisiuni, exagerări sau deformări ale adevărului propriu-zis, cauzate de lipsa informațiilor disponibile public sau disfuncții de natură ontoogică și epistemiologică derivate din natura acestor informații. Cititorii trebuie să țină cont de toate aceste aspecte atunci când citesc informația prezentată în cadrul articolelor tip pamflet.