Politica de moderare a comentariilor

Leviathan.ro este o platformă media publică, liberă, independentă și pluralistă, care respectă și protejează libertatea de exprimare și dreptul la opinie, pe care le consideră vitale pentru dezvoltarea și consolidarea unui cadru jurnalistic autentic. Din acest motiv, dar și pornind de la premisa că ideile, observațiile și informațiile cititorilor pot aduce plus-valoare unui produs media, leviathan.ro încurajează dezbaterile în secțiunile specifice destinate comentariilor.

În acest context, leviathan.ro reamintește tuturor cititorilor care hotărăsc să publice un comentariu prin intermediul interfeței de feedback existente, că dreptul la liberă exprimare și dreptul la opinie nu înseamnă proferarea de injurii, calomnii sau utilizarea unui limbaj trivial în raport cu ceilalți membri ai comunității Leviathan.

De cele mai multe ori, un comentariu trebuie să treacă printr-o etapă prealabilă de moderare înainte de a fi vizibil pe site.

Prin utilizarea interfaței de comentarii a leviathan.ro cititorii acceptă tacit următoarele standarde, norme și reguli ale portalului:

  • Responsabilitatea privind conținutul comentariilor și opiniilor publicate aparține în totalitate persoanelor care le-au publicat, iar leviathan.ro își rezervă dreptul de a nu aproba spre publicare sau șterge toate comentariile care nu au legătură cu conținutul editorial al articolului publicat precum și comentariile monosilabice sau care nu aduc plus-valoare articolului, de tipul „Da”, „Nu”, „De acord”, etc.
  • Leviathan.ro își rezervă dreptul de a edita toate comentariile care conțin atacuri la persoană, elemente de intruziune în viața privată, discurs instigator la violență sau care perpetuează diferite forme de intoleranță precum rasism, xenofobie, sexism, homofobie, etc. În cazul în care întregul comentariueste viciat de existența unuia sau mai multora dintre aceste elemente, leviathan.ro își rezervă dreptul de a nu aproba publicarea comentariului sau de a-l șterge post-publicare.
  • În cazul autorilor care încalcă regulile și standardele portalului într-o manieră recurentă, leviathan.ro își rezervă dreptul de a le bloca acestora accesul la conținutul portalului.
  • Nu vor fi aprobate spre publicare comentariile care conțin link-uri, daca acestea nu au o relevanță pentru conținutul articolului comentat. leviathan.ro își rezervă dreptul de a nu publica comentariile anonime și de a prioritiza – în procesul de moderare – acceptarea comentariilor publicate de utilizatorii cu o identitate asumată prin adresa de e-mail, site personal, cont de socializare, etc.