Știri: ”Siberia din oase/Siberia in the Bones” (29 ianuarie 2020, Montréal, Canada)

239
Sursa foto: Youtube
Sursa foto: Youtube

logo rubrica imago leviathan.roMiercuri, 29 ianuarie 2020, la Universitatea McGill  din Montréal, a fost prezentat filmul Siberia din oase/ Siberia in the Bones (2019), o producție a Studioului de film OWH din Republica Moldova, realizată de Leontina Vătămanu-Mărgineanu.

Filmul este o docudramă care prezintă confesiunile a patru persoane deportate în Siberia în iulie 1949, atunci când erau copii. Bazată pe fapte reale, filmul povesteste  dramele prin care au trecut zeci de mii de basarabeni în perioada stalinistă. Siberia din oase a fost lansat în vara anului trecut pentru a comemora 70 de ani de la aceste deportări.

Filmul vorbit în limba română, cu subtitrări în engleză, a durat  90 de minute, după care a urmat  o conferință de presă. Regizoarea Leontina Vătămanu-Mărgineanu, producătorul Virgiliu Mărgineanu și moderatorul Vaceslav Bălan au răspuns la multe întrebări. Au participat românii de pe ambele maluri ale Prutului, studenți de diferite naționalități, ș.a. Evenimentul a fost  organizat de ambasada Republicii Moldova din Canada în colaborare cu Ministerul canadian al Afacerilor Externe.

http://www.observatorul.com/events_main.asp

Corespondență din Montréal pentru Observatorul. (Marian Costache)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.