Descoperă scriitorul din tine!

concurs cu premii descoperă scritorul din tine asoc cult leviathan

Proiectul Asociației Culturale Leviathan, ”Descoperă scriitorul din tine!”, vizează organizarea unui concurs de eseuri plecând de la o temă abordată într-unul dintre materialele cultural-educative publicate pe site-ul Leviathan.ro sau în revista culturală ”Leviathan” (online și tipărită).

Pornind de la un fragment, titlu sau citat apărut într-unul sau în mai multe dintre articolele scrise de către redactorii și colaboratorii Leviathan, participanții vor elabora un eseu, dând frâu liber imaginației și aducând o notă personală unei teme abordate de alți autori. Eseurile câștigătoare vor fi publicate pe site-ul Leviathan.ro la rubrica ”Descoperă scriitorul din tine!”. În plus, câștigătorii vor primi cărți oferite de sponsorii concursului, editurile Integral, Ars Longa și Nomina.

Juriul este format din doamna Mirela Nicolae, ziaristă, membră fondatoare a Asociației, membră a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România – coordonatoarea proiectului, Costin Tuchilă, critic literar și muzical, ziarist, președinte executiv al Asociației, membru al Uniunii Scriitorilor din România, redactor-șef al site-ului și revistei ”Leviathan”, și Pușa Roth, scriitoare, secretară a Asociației, membră a Uniunii Scriitorilor din România, redactor-șef adjunct al site-ului și revistei ”Leviathan”.

Obiectivele proiectului

Proiectul ”Descoperă scriitorul din tine!” are ca obiectiv primordial angrenarea publicului larg într-un proces activ de creație literară și artistică și, în subsidiar, îmbunătățirea cunoștințelor lingvistice pe toate segmentele: gramatică, vocabular, stil. Metodologia aleasă pentru elaborarea de eseuri literare impune participanților nevoia de a se implica lingvistic la un nivel care transcende expunerea uzuală, ajutându-i astfel să-și dezvolte propriile opinii și valori față de diferite tematici culturale.

Rezultatele scontate

Se vor descoperi și promova cel puțin 1-2 scriitori capabili să producă texte culturale valoroase și care vor fi publicate pe platformele culturale ale Asociației Culturale Leviathan.

Se va consolida o interfață educațional-literară sub umbrela conceptuală a Asociației Culturale Leviathan care, pe viitor, va putea oferi produse literare de calitate pentru audiența culturală din România și din Diaspora.

Regulamentul concursului

Concursul debutează pe 1 iulie 2019 prin anunțarea pe site a primei teme și a datei-limită și se va desfășura bilunar până în octombrie 2019, cu posibilitate de prelungire. Concursul este deschis autorilor din România și Diaspora, fără nicio restricție.

Autorii vor trimite un eseu de 2 pagini A4, font Times New Roman, corp 12, cu diacritice românești, pe adresa leviathan.romania@yahoo.com alături de datele personale: nume, prenume, adresa completă, adresa de mail, telefon.

Cel mai bun text va fi publicat pe site-ul leviathan.ro iar autorul va primi o carte oferită de sponsorii concursului.

În situația în care juriul va considera că mai multe texte sunt valoroase, vor fi acordate mai multe premii constând în cărți, textele fiind publicate.

Criterii de apreciere:

– înscrierea în tema anunțată;

– capacitate de sinteză;

– creativitate;

– imaginație;

– redactare urmând normele actuale ale limbii literare;

– vocabular bogat și stil.

Notă. Textele fără diacritice și cu greșeli gramaticale nu vor fi luate în considerare.

Vezi: Revista culturală ”Leviathan”, în format pdf – click aici.

***

I

Tema primei ediții (1 – 12 iulie 2019) a fost: Eseu pornind de la afirmația Contelui de Saint-Aulaire despre Ion I. C. Brătianu: ”Țărilor mici le sunt sortiți oameni mari”. Vezi revista ”Leviathan”, anul I, nr. 1, octombrie – decembrie 2018, click aici.

Având în vedere calitatea textelor, juriul a hotărât ca cinci autori să fie premiați. Ei sunt, în ordine alfabetică: George Agavriloaiei (București), Cornelia Bartels (Mönchengladbach, Germania), Pompilius Micu (Buzău), Claudiu Neacșu (Tecuci), Dana Tudose-Tianu (București). Textele vor fi publicate pe site începând de miercuri, 17 iulie 2019 până la sfârșitul lunii, la această rubrică. Autorii au primit cărți oferite de sponsorul concursului, Editura Integral.

Detalii: Câștigătorii primei ediții a concursului ”Descoperă scriitorul din tine!”

”Darul adversității” de Claudiu Neacșu, citește aici.

”Câte ceva despre oamenii mari” de George Agavriloaiei, citește aici.

”România oamenilor mari ne cheamă acasă” de Dana Tudose-Tianu, citește aici.

”Grabnica izbăvire din adâncul amintirilor” de Cornelia Bartels, citește aici.

”Oameni mari ai rezistenței anticomuniste” de Pompilius Micu, citește aici.

II

Tema ediției a doua a concursului, perioada 25 iulie – 10 august 2019:

Eseu cu tema Scrisoare pentru Diaspora.

Publicațiile Leviathan, site-ul și revista trimestrială, oferă un spațiu de întâlnire culturală a românilor de pretutindeni. Pentru tema ediției a doua a concursului vă indicăm să consultați pe acest site arhivele Epistole din DiasporaDiasporaRomâni de pretutindeniEvenimente românești în Diaspora și revista culturală trimestrială ”Leviathan” (numerele de până acum, click aici).

În 14 august 2019, redacția Leviathan a anunțat câștigătorii ediției a doua a concursului: Raul Gabriel Gavra (18 ani, elev, clasa a XII-a, Colegiul Tehnic ”Ion D. Lăzărescu”, Cugir, jud. Alba), Ionela Budu (Amara, jud. Ialomița). Textele vor fi publicate pe site începând de vineri, 16 august 2019 la rubrica „Descoperă scriitorul din tine!”. Autorii primesc cărți oferite de sponsorii concursului, editurile Integral și Ars Longa.

Detalii: Câștigătorii celei de-a doua ediții a concursului ”Descoperă scriitorul din tine!”

”Să nu uitați!” de Raul Gabriel Gavra, click aici.

”Scrisoare către Diaspora” de Ionela Budu, click aici.

***

Arhiva rubricii Descoperă scriitorul din tine!

• Pentru a cumpăra edițiile tipărite ale revistei, click aici.

• Abonamente la revista trimestrială ”Leviathan”, ediția tipărită, click aici.