Știri: Expoziția de fotografie „Participativ” (9 noiembrie 2023, București)

45
Participativ afis (1)

O explorare colectivă a conceptului de Identitate
în viziunea a 10 studenți UNATC ai secției de Fotografie

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” vă invită joi, 9 noiembrie, la ora 17.00, în sediul din str. Matei Voievod, nr. 75-77, etajul I, la vernisajul unei noi și aparte expoziții de fotografie: Participativ.
Proiect susținut de Aqua Carpatica, expoziția conține lucrări semnate de 10 studenți ai Secției de Fotografie din cadrul Facultății de Film a UNATC, Departamentul de Imagine de Film Și TV: Adrian Popa, Alin Neagoe, Ana Petac, Ana Busuioc, Luca Clinciu, Mihai Costescu, Elisa Lungu, Mircea Nică, Alex Pop, Denisa Sandu. Proiectul este coordonat de profesorii Victor Velculescu și Cornel Lazia.

În contextul unei lumi exterioare încercată multiplu de frământări și derapaje sociale, tinerii autori își întorc explorativ privirea spre un spațiu restrâns și familiar, sondând conceptul de identitate în interacțiune directă cu universul lor personal. Această conectare și sondare a proximității este inevitabil însoțită de asumarea unui rol participativ în demersul creativ. Mai mult decât atât, între imaginile selectate se regăsesc multe portrete ale autorilor realizate de colegii lor.  În acest context sondarea identității este extinsă către întreg grupul, reușind să surprindă un portret colectiv în care participarea este un gest natural dar în același timp necesar. Manifestarea propriei personalități în contextul participării la parcursul colectiv, este regăsită astfel ca o coordonată definitorie în crearea unei identități sustenabile. Ușurința și naturalețea cu care autorii se regăsesc atât în postura de fotograf, cât și în cea de subiect face ca acest proces de dublă asumare să ofere o remarcabilă autenticitate demersului lor creativ.

Imaginile expuse sunt în majoritatea lor parte din proiecte personale ale studenților, acest aspect accentuând încă o dată autenticitatea acestui demers colectiv.

Expoziția va fi accesibilă publicului până la finalul anului 2023.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.