”Cameron Diaz, actriţa cu aproape 5 milioane de fani virtuali” de Mirela Nicolae

716
Mirela Nicolae Cameron Diaz aniversare leviathan.ro

fila de calendar rubrica leviathan.roNominalizată la patru Globuri de Aur şi câştigătoare a 29 de premii, Cameron Michelle Diaz este considerată o actriţă care stârneşte zâmbete şi culege fani. Caracterul ei vesel şi capacitatea de a fi fermă în situaţii neprevăzute au ajutat-o pe actriţa născută în San Diego, California în 30 august 1972 să devină cunoscută şi populară în rândul cinefililor.

Ȋn dicţionarul ”Lumea filmului”*) alcătuit de criticii Cristina Corciovescu şi Bujor T. Râpeanu, Cameron Diaz este descrisă ca ”un fel de Sandra Bullock în varianta blondă şi mai puţin simpatică”. Ea ”interpretează femei moderne, energice care nu se dau uşor bătute nici în dragoste, nici în afaceri”.

Cameron Diaz
Cameron Diaz

Diaz s-a făcut cunoscută în rolul Tinei Carlyle din filmul ”The Mask” (”Masca”, 1994) în care, prin rolul secundar pe care îl interepretează, îi dă replica lui Jim Carrey, unul din starurile de necontestat ale comediei cinematografice din anii ’90.

Există în scenariul acestei pelicule un dialog între cele două personaje care spune multe despre cine este acest fost fotomodel în viaţa reală, o femeie pasionată de surfing şi mare iubitoare de câini:

Tina Carlyle (Cameron Diaz): – Mulţumesc.

Stanley Ipkiss (Jim Carrey): – Pentru ce?

Tina Carlyle: – Pentru multe lucruri. Pentru faptul că ai împărţit cu mine apusul de soare. Pentru că eşti singurul bărbat care m-a tratat ca pe-o persoană, nu ca pe-o distracţie favorită. Pentru că ai fost, într-un fel, romantic. Chiar dacă un romantic fără speranţă.”

Următoarele filme care-aveau s-o aducă pe Cameron Diaz în atenţia criticii şi a publicului au fost ”Mary cea cu vino-ncoa’” (1998), ”În pielea lui John Malkovich” (1999), ”Îngerii lui Charlie” (2000).

Succesul mondial avea să vină în urma interpretării rolului Prinţesa Fiona din megaseria de animaţie ”Sherk”, a cărei primă parte s-a difuzat pe marile ecrane în 2001. Pelicula a obţinut primul Premiul Oscar la Categoria ”Film de animaţie”, a devenit un fenomen mondial, iar azi, după patru serii, este deja un clasic al genului. Pentru anul 2019 este anunţată seria a cincea a filmului.

Pe mine Cameron Diaz m-a distrat în ”The bad Teacher” (”Profa rea da’ bună!”, 2011), o comedie în care interpretează o tânără profesoară suplinitoare angajată la un liceu american, nu din dragoste pentru copii sau pedagogie, ci pentru a face rost de bani ca să-şi pună silicoane. Cameron Diaz a fost nominalizată pentru personajul său Elisabeth Halsey la două importante festivaluri pentru adolescenţi.

Pentru iubitorii genului ”comedie” şi ai acestei actriţe încă neexploatată la adevarata sa valoare, ar fi interesant de menţionat că a fost colegă de şcoala cu celebrul rapper Snoopp Dogg. Vă daţi seama ce bătăi de cap aveau educatorii lor cu aceste două firi dinamice, perfecţioniste şi orgolioase?

După ce a câştigat din industria cinematografică aproximativ 90 milioane de dolari americani, actriţa americană a decis să se retragă din activitate la începutul acestui an. Cel puţin temporar, ea şi-a luat o pauză din industria filmului, spre amărăciunea celor peste 4.700.000 de fani de pe Facebook.

În prezent îşi petrece mai mult timp alături de soţul său, muzicianul Benji Madden. Călătoresc prin lume şi savurează fiecare clipă.

________

*) București, Editura Curtea Veche, Bucureşti, 2005.

Referinţe:

Popsugar.co.uk., dailymail.co.uk, Wikipedia.org, imdb.com

 

Vezi Arhiva rubricii Filă de calendar 

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.